logo
RNTV Live

Un primar din Basarabia a făcut afaceri cu petrol la Ploieşti. Astăzi s-a întors la noi în oraş – VIDEO – FOTO

alexandru-botnari
Oana Stoica

Moment de sărbătoare astăzi la Ploieşti. Municipalitatea au marcat 99 de ani de la proclamarea Unirii Basarabiei cu România.

Şi pentru că nu putea fi sărbătoare fără invitaţi din Basarabia, primarul Adrian Dobre a invitat repreyentanţii primăriei Hînceşti, localitate cu care Ploieştiul este înfrăţit de aproape 14 ani.

La întîlnirea cu autorităţile locale, a venit primarul oraşului de peste Prut. Alexandru Botnari spune că îşi doreşte concretizarea acestei înfrăţiri în relaţii nu doar culturale, ci şi economice. Mai ales că, cu ceva ani în urmă, primarul din Hînceşti a făcut afaceri cu petrol la Ploieşti, aşa că şi-a adus aminte de acele vremuri.

 

Şi primarul Ploieştiului este încrezător că relaţia cu Hînceştiul din Basarabia poate fi benefică pentru ambele localităţi.

Primăria Ploieşti a oranizat pentru marcarea celor 99 de ani de la Unirea Basarabiei cu România, o serie de acţiuni. Delegaţia de la Hînceşti a fost condusă în vizită la Muzeul Ceasului şi la Muzeul Judeţean de Ştiinţele Naturii Prahova.

Basarabenii au urmărit şi un program artistic susţinut la Filarmonica “Paul Constantinescu” Ploieşti.

FOTO:

 

 

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor