logo
RNTV Live

Un preot sfințește… telefoanele credincioșilor! Vezi de ce

Captură ecran (222)
Ștefan Petre

La Republicca scrie că un preot italian din provincia Perugia invită enoriașii după fiecare slujbă pentru a le sfinți și binecuvânta telefoanele, laptopurile, dar și tabletele.

Don Giorgio Mariotti este preot în biserica din satul Nuvole (Città di Castello) și este convins că, prin sfințirea dispozitivelor electronice, credincioșii vor fi feriți de „fake news” (știrile false) și de ura de pe rețelele sociale. Ideea nu îi aparține în totalitate, ci ar fi preluată de la un preot din Anglia care procedează așa încă de la începutul secolului.

„Este o modalitate de a reaminti tuturor cât de importante sunt cuvintele noastre și mesajele pe care le transmitem cu ajutorul acestor instrumente. La sfârșitul Liturghiei, am cerut o binecuvântare de la Sfântul Biagio, ca aceste mijloace de comunicare să fie ținute departe de știrile false” – don Giorgio Mariotti

Preotul catolic, citat de Rotalianul, susține că sfințirea telefoanelor are efect „împotriva urii de pe rețelele de socializare, pentru că, așa cum a amintit Papa Francisc cu ocazia Zilei Comunicării Sociale, trebuie să vorbim din inimă, cu blândețe folosind darul comunicării ca punte și nu ca zid. Într-un timp marcat – chiar și în viața eclezială – de polarizări și dezbateri exasperate care exacerbează spiritele”.

Invitația parohiei lui don Giorgio la sfințirea „mijloacelor de comunicare”

Mai multe știri pe republikanews.ro

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor