Un prahovean stabilit în Capitală, declarat al treilea cel mai longeviv bărbat de pe Pământ

sursă foto ziare.com

Un prahovean stabilit în Capitală, declarat al treilea cel mai longeviv bărbat de pe Pământ

Un prahovean de 111 ani se mândreşte cu titlul de al treilea cel mai longeviv bărbat de pe Pământ.

Stabilit în Capitală, Dumitru Comanescu a fost premiat de Primărie, prin Centrul pentru Seniori al Municipiului Bucuresti, CSMB, cu suma de 5.000 lei si o plachetă onorifică drept “omagiu adus vieţii şi contribuţiei la dezvoltarea societăţii şi a comunităţii Municipiului Bucureşti şi ca o recunoaştere a respectului şi preţuirii faţă de seniorii bucureşteni”.

Născut la 8 noiembrie 1908, Dumitru Comanescu este la ora actuală al treilea cel mai vârstnic bărbat în viaţă din lume, conform clasamentului “Ten oldest living men”, al 75-lea cel mai vârstnic bărbat al tuturor timpurilor (“100 verified oldest men”) şi a 72-a cea mai vârstnica persoana in viata (“100 oldest living people”).

Acest clasament a fost publicat recent de The Gerontology Research Group (GRG) cu ocazia desemnarii si recunoaşterii de către Guinness World Records a celui mai bătrân bărbat din lume, japonezul Chitetsu Watanabe, care va împlini luna viitoare 113 ani (s-a născut pe 5 martie 1907). Pe locul II se afla britanicul Robert Weighton, născut pe 29 martie 1908.

Cel mai vârstnic om din lume trăieşte tot în Japonia şi este o femeie – Kane Tanaka, care a împlinit pe 2 ianuarie 2020, 117 ani. Aceasta a primit anul trecut distincţia Guinness World Records.

Vezi şi https://republikanews.ro/exclusiv-fotopovestea-incredibila-a-femeii-ajunsa-in-fata-mortii-care-acum-este-inspiratie-pentru-zeci-de-tinere-prahovencele-in-delir-dupa-fix-la-fix-cu-bote/?fbclid=IwAR0rdnX_IuIFY1_oKv6kSmrBmRaTOb6aIM_F6_7Ky24u8vB2IJ-A6uZa8o4

Vezi şi https://republikanews.ro/exclusiv-fotoploiesti-a-plecat-cu-tot-cu-dispozitivul-deblocare-a-rotilor/

Vezi şi https://republikanews.ro/imagini-inedite-exclusiv-un-vanator-din-prahova-capabil-sa-imite-sunete-ce-atrag-vulpile-ca-un-magnet/?fbclid=IwAR0cxafDYSi46pWXybylfP-9FcCWMSDaC2ARcdVRWcPeF6VKriyZOPFT3MY

Pentru mai multe ştiri, vizitaţi site-ul republikanews.ro

sursa ziare.com

sponsor

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here