logo
RNTV Live

Un prahovean de la ALDE , în cursa pentru europarlamentare. Vezi cine este

alde_00442800_58643500
Mihai Constantinescu

Un prahovean de la ALDE , în cursa pentru europarlamentare. Vezi cine este

Biroul Politic Central al Alianței Liberalilor și Democraților (ALDE) a adoptat ieri lista candidaților pentru alegerile pentru Parlamentul European ce vor avea loc în luna mai a acestui an.

Pe listă se află şi un prahovean. Este vorba despre Horia Victor Toma, fost parlamentar și fost primar al municipiului Ploiești.

Iată mai jos lista cu primii 10 candidați din lista propusă de ALDE pentru alegerile europene:

  1. Doamna Norica Nicolai, parlamentar european din partea ALDE;
  2. Domnul Daniel Barbu, profesor universitar doctor, fost președinte al Autorității Electorale Permanente și fost ministru al Culturii;
  3. Doamna Renate Weber, parlamentar european din partea ALDE;
  4. Domnul Ovidiu Silaghi, fost ministru al Transporturilor și fost parlamentar european;
  5. Domnul Varujan Vosganian, vicepreședinte ALDE, deputat și fost ministru;
  6. Domnul Andrei Gerea, vicepreședinte ALDE, chestorul Camerei Deputaților și fost ministru al Energiei;
  7. Domnul Radu Silaghi Dumitrescu, conferențiar universitar doctor la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj;
  8. Domnul deputat Eusebiu Pistru, președintele organizației ALDE Arad;
  9. Domnul Horia Victor Toma, fost parlamentar și fost primar al municipiului Ploiești;
  10. Domnul Tudor – Tim Ionescu, vicepreședinte al organizației de tineret a ALDE, consilier general al Municipiului București.
  11. Până la locul 33 se regăsesc președinți de filiale județene și reprezentanți ai organizațiilor ALDE. În cadrul listei, există o repartiție echilibrată între regiunile geografice, în așa fel încât toți alegătorii ALDE să aibă convingerea că votează o listă care le va reprezenta interesele în viitorul Parlament European.

În ceea ce privește criteriile care au stat la baza stabilirii listei de candidați, acestea au fost: expertiza pe un domeniu/CV profesional; experiența politică/CV politic; proiectul politic propus pentru Parlamentul European în legislatura 2019-2024; cunoașterea unei limbi străine de circulație internațională (engleză, franceză, germană etc.); abilități de comunicare și negociere; meritul organizațional/rezultatele alegerilor locale și parlamentare din anul 2016; candidaturi asumate la alegerile locale și parlamentare din anul 2016; notorietate/încredere (sondaj); experiență în relațiile internaționale; reprezentarea regiunilor.

Pentru mai multe ştiri, vizitaţi site-ul republikanews.ro

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor