logo
RNTV Live

Un prahovean a dat peste o mină de aur cu ajutorul unei metode de înşelat inedită. Poliţiştii au intrat peste el

unitate de învăţământ spartă grup infracțional organizat, apartamente din Ploieşti proxenetism sursă foto gazetavalceana.ro
Mihai Constantinescu

Un prahovean a dat peste o mină de aur cu ajutorul unei metode de înşelat inedită. Poliţiştii au intrat peste el.

Din cercetările oamenilor legii a reiesit faptul că în anul 2020, un prahovean ar fi creat un site web, promovat în mediul online drept o platformă tip Pay to Click, prin intermediul căreia utilizatorii care își creau conturi și efectuau depuneri de numerar, erau recompensați cu sume de bani. În realitate site-ul ar fi fost conceput pentru a păgubi aceste persoane. În acest mod, ar fi fost obținută într-o perioadă scurtă de timp, o sumă de peste 29.000 de lei.

De asemenea, în anul 2021 ar fi creat un alt site web, promovat în mediul online drept o platformă de investiții în monedă virtuală și cotații la bursă, prin intermediul căreia utilizatorii care își creau conturi și efectuau depuneri de numerar, puteau înregistra profituri consistente. În realitate, site-ul ar fi fost conceput cu scopul de a obține foloase patrimoniale de la persoanele care și-au creat conturi de utilizator, prejudiciul cauzat fiind de aproximativ 10.000 euro.

Percheziţii

Astăzi, oamenii legii au efectuat percheziţii domiciliare în municipiul Câmpina și comuna Telega, pentru probarea a două infracțiuni de fraudă informatică, în formă continuată, în cauza penală aflată în supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpina. În urma lor au fost ridicate o serie de bunuri ce par a proveni din activitatea infracțională, precum calculatoare, telefoane, dispozitive electronice, sume de bani și înscrisuri.
Trei mandate de aducere au fost puse în executare, persoanele fiind conduse la sediul poliției pentru audiere, potrivit IJP Prahova.

La activități au participat și polițiști din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Prahova.
Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

UPDATE

În urma administrării materialului probator, un bărbat a fost reținut pentru 24 de ore, urmând ca astăzi să fie prezentat unității de parchet cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/imagini-de-la-accidentul-rutier…/

Pentru mai multe ştiri, vizitaţi site-ul republikanews.ro

FOTO CU CARACTER ILUSTRATIV

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor