Un pompier prahovean cu 14 de ani de experienţă a devenit aseară îngerul păzitor pentru un bebeluş care putea muri:” Dumnezeu m-a ghidat”

  app

  Îngerul păzitor poartă uniformă de pompier. Ne-am convis de lucrul acesta după ce un bebeluş a fost salvat în ultima clipă de un pompier prahovean

  Aseară, plt.adj. Marian Iacob încadrat la Detaşamentul de Pompieri Mizil era subofițer de serviciu în punctul de control acces când o femeie disperată, cu un bebeluş inert în braţe, i-a cerut ajutorul. Micuţa se înecase cu mâncare şi mama nu ştia cum să o ajute. Hrana îi intrase şi pe căile respiratorii şi asta lucrul acesta îi putea fi fatal.

  Pompierul este paramedic de 10 ani, dar recunoaşte că până acum nu a mai intervenit în cazul salvării unui bebeluş.
  Şi-a dat seama repede ce are de făcut şi a reuşit să elibereze căile respiratorii ale fetiţei de doar 1 an. După ce a început să respire, aceasta a fost dusă cu o ambulanţă SMURD la Spitalul din Mizil şi acum se afla în afara oricărui pericol.

  „Nu am mai intervenit pentru salvarea unui copil atât de mic, dar cred că Dumnezeu m-a ghidat şi am ştiut ce trebuie să fac. Înveţi toată viaţa să te pregăteşti pentru tot felul de situaţii, dar eşti om şi când vezi o mamă plângând şi un copil atât de mic livid, intervine şi factorul emoţional. Te gândeşti fără să vrei la copiii tăi de acasă. Şi atunci te îmbărbătezi şi îţi spui că trebuie să faci totul să salvezi. Eşti doar tu acolo şi fiecare secundă care trece poate conduce către un sfârşit tragic dacă nu faci tot ce trebuie! Mă bucur mult că am putut să ajut şi că fetiţa este în siguranţă!”, a povestit curajosul pompier

  Plt. adj. Marian Iacob lucrează la ISU Prahova din 2006. Are 44 de ani, este căsătorit şi e tatăl a două fetiţe: una de 10 şi cealaltă de 18 ani.

  sponsor

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here