logo
RNTV Live

Un pian de peste 35.000 euro, folosit de muncitori pe post de masă, la teatrul din Târgu Jiu

download
Constantin Corina

Pianul în valoare de peste 35.000 de euro a fost învelit într-o folie și utilizat ca masă pentru muncitorii care lucrează la reabilitarea sălii teatrului din municipiul Târgu Jiu. Pe valorosul instrument muzical se aflau mai multe sticle cu suc, bidoane, farfurii și pahare cu cafea, precum și alte resturi.

„Am rămas înlemnit când am văzut fotografia. E ca și cum ai înjura într-o biserică. Eu am făcut parte din comisia care a hotărât achiziționarea sa. Este un pian foarte bun, folosit de pianiști de top care au fost invitați în Târgu Jiu. Prețul lui atunci când a fost achiziționat a fost de aproximativ 26.000 de euro, iar acum valoarea lui depășește 35.000 de euro“.

În momentul în care este pus în plastic, atunci înseamnă o variație de temperatură și poate să fie deteriorat. Pianul are o cutie din lemn în care este așezat sau cu care este transportat. Nu știu de ce nu a fost pus în aceasta. Pianul se poate dezacorda cu acea folie pe el și poate să aibă de suferit. Este inacceptabil ceea ce s-a întâmplat“ a spus pianistul Florin Berculescu, conform Adevărul.

„Am discutat cu conducerea Teatrului Dramatic «Elvira Godeanu» și mi s-a transmis că situația respectivă a durat doar câteva minute. Muncitorii au venit să lucreze la sala teatrului și nu și-au dat seama că este vorba de un pian, deoarece se afla protejat cu folia respectivă. A fost o situație temporară, care a fost remediată în scurt timp“, a explicat viceprimarul municipiului Târgu jiu.

Sursă: adevărul.ro

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor