logo
RNTV Live

Un oras din Prahova, în pericol să dispară cu totul dintr-un motiv halucinant:”se topește”

centură Mizil
Mihai Constantinescu

Un oras din Prahova, în pericol sa dispară cu totul dintr-un motiv halucinant:”se topește”

Toata lumea cunoaște faptul că orașele sunt cele care asigură dezvoltarea unei țări, prin creșterea economică . O infrastructură bună, sistem de sănătate bine pus la punct, acces la educație, locuri de muncă si spații de agrement pentru petrecerea timpului liber sunt elementele cheie care fac dintr-un oraș simplu, unul de top, care aduce dezvoltare țării.

Un raport al Băncii Mondiale din 2021 arată că aproximativ 76% din populația Romaniei locuiește în orașe sau în zone suburbane. Specialiștii sunt de părere că o urbanizare corectă duce, inevitabil, spre progres economic.

Un oras din Prahova, în pericol să dispară cu totul

Din păcate, veștile nu sunt tocmai bune. Un alt document (din 2016) arată faptul că sunt orașe în pericol să dispară. Pierd din suprafața locuibilă în fiecare an. Un astfel de caz este și orașul Mizil . Concret, a pierdut din teritoriu, în fiecare din ultimii 17 ani, 1 400 de hectare de teren.

Deteriorarea orașului ete concretizată nu numai în hectarele de teren, ci și în infrastructură extrem de deteriorată sau inexistentă. Practic, mai mult de jumătate din infrastructura orașului este neasfaltată.

Mai multe știri pe republikanews.ro

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor