logo
RNTV Live

Un ofițer de poliție din Prahova a vrut să-i fabrice un dosar jurnalistului Cătălin Stavri

Saghel
rnews

Emanuel Saghel (foto), fost ofițer al Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Ploiești, a fost trimis în judecată de Direcția Națională Anticorupție pentru șantaj, luare de mită, trafic de influență, divulgarea informațiilor secrete de stat și sustragerea sau distrugerea de înscrisuri, în formă continuată.

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurorii DNA, Emanuel Saghel a vrut să fabrice un dosar și să-l aresteze pe jurnalistul Cătălin Stavri, pentru a-l opri pe acesta să mai publice materiale în presă critice la adresa sa, a BCCO Ploiești și a DIICOT Ploiești. Procurorii DNA Ploiești au strâns probe în acest sens, iar metodele prin care Saghel și complici de-ai săi din BCCO și DIICOT încercau să distrugă ziarul Incomod și să-l aresteze pe jurnalistul Cătălin Stavri par desprinse din filmele cu mafioți. Doar că de această dată mafioții sunt angajații statului român.

Vă prezentăm astăzi informațiile oficiale din dosarul în care a fost arestat Emanuel Saghel.

„Probele administrate în cauză demonstrează că, în perioada 2014-2015, în calitate de ofițer de poliție judiciară în cadrul B.C.C.O. Ploiești, lucrând în baza delegărilor de competență dispuse de D.I.I.C.O.T. –Serviciul Teritorial Ploiești, potrivit dispozițiilor Legii nr. 508/2004, inculpatul Saghel Mihail Emanuel l-a constrâns pe jurnalistul Stavri Cătălin, amenințându-l prin persoane interpuse, cu constituirea de dosare penale și luarea unor măsuri preventive față de acesta, în scopul de a-l determina, pe de-o parte, să nu mai editeze și să nu mai publice materiale de presă compromițătoare la adresa sa”, se arată în rechizitoriul procurorilor.

Proprietarul mărcii Incomod – prima persoană amenințată de Emanuel Saghel

Inițial, Saghel a încercat să-l intimideze pe proprietarul mărcii Incomod (ziarul la care colabora Cătălin Stavri și în care publicase anchetele de presă referitoare la adresa sa), amenințându-l că dacă nu interzice jurnaliștilor de la ziar folosirea mărcii, îl arestează. Practic, Saghel îl șantaja pe proprietarul mărcii Incomod să închidă ziarul.

Dacă deținătorul mărcii dădea curs amenințărilor ofițerului Emanuel Saghel, ar fi presupus ca redacția Incomod să fie notificată că nu mai are dreptul să folosească această denumire și, prin urmare, într-un anumit termen jurnaliștii erau nevoiți să închidă ziarul respectiv și să înființeze o nouă publicație, cu o nouă denumire.

Dintr-o discuție purtată de unul din martorii din dosar cu deținătorul mărcii reiese că Emanuel Saghel „nu avea nimic” cu proprietarul mărcii Incomod, iar „ținta era Stavri”.

Martor– Şi el… El n-are nimic cu tine. (n.r. el – Emanuel Saghel)

Deținător marcă– Păi, bineînţeles că n-are nimic!

Martor – La tine e prin asociere cu ălălaltu’. (n.r.: ălălaltu – Cătălin Stavri)

Deținător marcă – Am înţeles!

Martor – Pentru că n-a luat numai pe …LUCIAN(?) (neinteligibil – n.n.)

Deținător marcă Vrea să-l prindă(?) pe STAVRI (neinteligibil – n.n.) La mine au stat (??) să-l blocheze, probabil. Cel mai mic simplu, să vină să-mi zică: Da, frate! Eu chiar… Sau să-mi zică prin tine dacă nu vrea el să mă cunoască! Da’ să ştiu că nu-mi face nimic … (neinteligibil – n.n.)

Martor – în p— mea, … (neinteligibil – n.n.)! După ce-mi zici astea, mai am curaj să mai vorbesc cu el?!!

Deținător marcă – Părerea mea e că da.

Martor – Păi, şi mă bagă pe mine la…

Deținător marcă – Nu te bagă deloc! Ştii cum îţi dai seama dacă te bagă? Dacă-ţi spune să porţi microfon pe tine când vorbeşti cu mine. Dacă-ţi spune să faci treaba asta, el te bagă.

Martor – … (neinteligibil – n.n.) mi-a zis ceva că: Băi, – zice – dacă o să fie groasă, să se-ajungă acolo, atunci n-o să aibă decât să punem ceva … (neinteligibil – n.n.) O chemăm noi; dacă vrea, bine, dacă nu, n-avem ce să-i facem!!

Deținător marcă – Da? … (neinteligibil – n.n.) că n-am ce…

Martor – Da’ n-a zis nimic că… Zic: Bă, -zic – eu cunosc un… Şi… De fapt, ţi-am spus care-i ţinta!…Ţinta e STAVRI.

Sursa: ziarululincomod.ro

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor