logo
RNTV Live

Un nou vaccin ar putea apărea la toamnă

poza-covid
Theo Tănăsescu

Un vaccin nou și mai eficient ar putea apărea la toamnă. OMS le-a cerut cercetătorilor un vaccin care să reducă infectările cu varianta Omnicron.

”Ne vom supune acelorași reguli europene, în sensul în care orice vaccin trebuie să urmeze toți pașii de autorizare la Agenția Europeană a Medicamentului și numai în urma unei recomandări și emiterii autorizației de către Comisia Europeană, numai atunci poate fi administrat.

Deci, în momentul când acesta va parcurge acești pași, putem să-l avem și noi în România, sperăm să fie cât mai devreme, în toamnă, sperăm în luna septembrie.

În acel moment, practic o să fie un vaccin adaptat variantei circulante, care să vină cu o eficacitate suplimentară”, a precizat Andrei Baciu, secretar de stat.

Mai multe știri pe republikanews.ro

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Mai multe informații gasiți aici:Vaccin adaptat și mai eficient împotriva variantei Omicron ar putea apărea la toamnă (antena3.ro)

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor