logo
RNTV Live

Un Nobel pentru un Star la Derby-ul de Trap! (GALERIE FOTO)

main derby
Cristian Anghelescu

Un Nobel pentru un Star la Derby-ul de Trap!

Vreme deosebit de frumoasă, lume multă, atmosferă relaxantă, curse dintre cele mai atractive. Aceste au fost ingredientele zilei de astăzi, o zi de toamnă care a pus în valoare Hipodromul de Trap. Un obiectiv sportiv de înaltă ținută, un simbol nu numai al orașului ci și al întregii țări.

Derbiul de Trap, alergarea supremă a acestei zi de 1 octombrie a scos l-a scos la rampă pe Star Nobel.

Un armăsar murg care s-a impus și în „Criteriul cailor de 4 ani”și în „Premiul de încercare”. Adică în marile curse ale lunii trecute, calul aparţinând Hergheliei Nan conducând cursa de la un capăt la altul, confirmându-şi, astfel, statutul de cel mai bun cal al marii întreceri!

Basarab, cel mai bun driver la Derby-ul de Trap!

În aplauzele miilor de spectatori prezenți, Vasile Gheorghe, alias Basarab – conducătorul din sulky – a primit marele premiu, o cupă impunătoare în care s-a aflat premiul de 5400 lei.

Festivitatea de premiere a fost făcută de către Gabriela Podașcă, ministru secretar de stat în cadrul MTS. Lângă aceasta au mai fost prezenți Sorin Roșu, secretar de stat la Ministerul Agriculturii, Vlad Bontea, deputat în Parlamentul României, Lelior Iacob, director la Agenția Națională de Zootehnie și Claudiu Coman, șeful complexului Hipodrom.

A surprins absența politicienilor prahoveni, doar George Botez fiind mai aproape de acest însemnat eveniment al urbei! Probabil prea ocupat cu evenimentul de sâmbăta viitoare – atunci când va fi ginerică! – edilul Adrian Dobre nu a reușit să ajungă la Hipodrom…

Primele trei curse ale zilei, cele de dinaintea marelui Derby, au revenit lui Nelmar, Ramon II și Veritable Yankee.

Joseph Verbeek, invitat de onoare și prezență activă în sulky!

Reuniunea a fost onorată de belgianul Joseph Verbeek, supranumit „Diavolul belgian”, unul dintre cei mai cunoscuți driveri ai turfului mondial.

În vârstă de 60 de ani, „Jos” a rămas al doilea cel mai titrat driver câştigător de „Prix D’Amerique”. Adică al Campionatului Mondial de Trap Atelat, cu premiu pentru câştigător de 1 milion de euro! Acesta s-a impus în timp, de 4 ori, cu cai diferiţi, niciodată principalii favoriţi ai evenimentului!

El a condus astăzi doi cai, Calypso și Speedy Nobel. Cu primul a terminat pe locul secund în cursa a treia iar cu cel de-al doilea pe locul trei în cursa a cincea.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor