logo
RNTV Live

Un nămol miraculos, unic în România, poate transforma orașul Băicoi în stațiune balneo-climaterică. Sute de persoane vin zilnic la Valea Stelii pentru a se trata

baicoi valea stelii namol 3
Oana Stoica

Nămolul din Băicoi are proprietăți terapeutice unice!

Proprietăţile unice ale nămolului din Băicoi erau cunoscute încă din perioada interbelică.

 

Atunci a fost construită prima cabină pentru băi aici.

 

Vorbim despre băi cu proprietăți terapeutice unice în România. 

 

Amestecul de petrol, gaze și sulf de la Valea Stelii atrag în această perioadă sute de persoane zilnic.

Sunt oameni cu diverse afecțiuni care aici se pot trata cu doar 15 lei, cât este biletul de intrare.

Cele două bazine sunt arhipline de dimineață și până seara, iar oamenii spun că după o cură cu nămolul de aici, parcă întineresc.

”Avem această comoară și vrem să o valorificăm la adevărata ei valoare. În țară sunt băi de sare, noi însă avem acest nămol cu proprietăți terapeutice unice. Am trimis probe de nămol și de apă sărată la un institut din Austria, iar în urma analizelor am aflat că mai există doar trei competitori în Europa care beneficiază de un astfel de nămol miraculos”, ne-a declarat primarul orașului Băicoi, Marius Constantin.

Din păcate, chiar dacă băile au reintrat în administrarea primăriei Băicoi în urmă cu doi ani, încă nu se poate investi aici.

Și asta pentru că se așteaptă finalizarea procesului cu fostul concesionar.

”Aceste băi de sare și nămol unice, pot constitui punctul de plecare pentru dezvoltarea orașului Băicoi. Ne dorim să declarăm acestă zonă stațiune balneo-climaterică, tocmai pentru a putea merge pe axe separate de accesare a fondurilor europene. Din păcate încă suntem în proces cu fostul concesionar, proces care se întinde din 2009, așa că nu am putut investi aici”, ne-a mai declarat Marius Constantin, primarul orașului Băicoi.

Primarul Marius Constantin spune că vrea ca de anul viitor să ofere facilități pensionarilor.

Chiar dacă vor fi făcute investiții, prețurile vor rămâne unele mici, tocmai pentru a atrage cât mai mulți turiști din toată țara. 

GALERIE FOTO:

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor