logo
RNTV Live

Un milion de euro pentru reabilitarea conacului care a aparținut Principelui Nicolae. Se află la câțiva kilometri de Ploiești și va fi inclus în circuitul turistic

Domeniile-Tohani_CARUSEL
Oana Stoica

Drumul Vinului din Prahova va avea în curând un nou obiectiv menit să atragă turiști. Pe Domeniul Viticol Tohani, la doar câțiva kilometri de Ploiești, va fi inclus în circuitul turistic un conac aparținând fratelui Regelui Carol al II-lea, Principele Nicolae.

O bijuterie arhitectonică amplasată perfect între viile de la Tohani. Conacul are 20 de camere, un restaurant – muzeu și sală de degustare a vinurilor. Anul viitor aici se va deschide și un SPA.

Proprietarul domeniului, Virgil Mândru (FOTO), a investit enorm pentru a reda conacului farmecul de odinioară. Vorbim de un milion de euro pentru reamenajarea și dotarea conacului la standarde europene.

Și în SPA-ul care va fi inaugurat anul viitor, compania condusă de Virgil Mândru va mai investi aproximativ un milion de euro. Grupul de firme controlat de Virgil Mândru are afaceri de 12 milioane de euro din producţia şi distribuţia vinurilor, dar şi a brandului de apă minerală Cheile Bicazului.

Compania are în portofoliu branduri precum Domeniile Tohani, Princiar, Moşia de la Tohani, Valahorum, Principele Radu şi Apogeum.

Virgil Mândru a preluat Întreprinderea Agricolă de Stat (IAS) Tohani în 2000, după ce înființase în 1991 brandul de spumante Edelweiss și devenise acționar majoritar la Vinalcool SA Galați în 1998.

În acest moment deține ceea mai mare suprafață de viță de vie din Dealu Mare, iar Tohani a devenit furnizor oficial al Curții Regale a României.

Continuarea pe ZFCorporate

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor