Sursă foto: subversiv.info

Serviciul de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Harghita a demarat o anchetă în urma acuzațiilor aduse unui fost profesor de istorie de la Colegiul Național „Márton Áron” din Miercurea-Ciuc

Serviciul de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Harghita a demarat o anchetă în urma unor informații apărute în spațiul public, conform cărora un fost profesor de istorie de la Colegiul Naţional „Márton Áron” din Miercurea-Ciuc, fost membru UDMR şi consilier municipal, este acuzat că ar fi abuzat sexual mai multe eleve pe o perioadă de 20 de ani. Inspectoratul de Poliție Județean Harghita a confirmat începerea cercetărilor, sub coordonarea procurorului de caz.

„Sunt numit director adjunct începând cu aprilie 2018, m-am transferat la această şcoală în 2017. De atunci până acum, nici în calitate de cadru didactic, nici în calitate de director adjunct n-am avut cunoştinţă de asemenea cazuri sau de cazurile semnalate în presă. Nu s-a depus nicio sesizare scrisă şi nici verbal nu ni s-a semnalat existenţa unor asemenea cazuri, a declarat György Géza Árpád.

„În urma articolului apărut în presă, sâmbătă (25 noiembrie – n.red.) am ţinut o şedinţă cu Consiliul profesoral, la care am stat de vorbă cu profesorii de la Colegiul Naţional, încercând să analizăm, să prelucrăm acele informaţii care au apărut. Ieri (luni – n.red.) am lansat procedura anchetei interne. Azi (marţi – n.red.) urmează să avem o altă şi şedinţă cu Consiliul profesoral pentru a încerca să stabilim paşii pe care trebuie să-i facem, demersul legal, pentru a face clarificări, pentru a obţine o imagine clară în ceea ce privesc informaţiile apărute în presă”, a declarat directorul adjunct.

Foste eleve ale profesorului au depus mărturii sub protecţia anonimatului în două articole publicate de un site de investigaţie de limba maghiară. Profesorul nu mai este angajat la liceul respectiv din luna august a acestui an, având contractul suspendat. De asemenea, la începutul lunii noiembrie, acesta a renunțat la mandatul de consilier local, pe care îl deținea din partea UDMR.

„Nu cunosc exact data de când are contract sau lucrează la şcoala noastră, dar în calitate de profesor era apreciat de elevi, era chiar admirat, aş putea să spun, şi munca lui, din punct de vedere ştiinţific, este una de calitate. Deci, numai cuvinte bune aş putea să spun despre el”, a afirmat György Géza Árpád.

O anchetă internă la nivelul instituției de învățământ a fost inițiată pentru a analiza informațiile apărute în presă.

Primarul municipiului Miercurea-Ciuc, Korodi Attila, a salutat decizia și a afirmat că instituțiile trebuie să desfășoare anchete pentru a clarifica situația.

În presa de limba maghiară se menționează că fostul profesor de istorie lucrează în prezent ca director de studii la Academia de Fotbal din Miercurea-Ciuc, iar acesta a publicat o scrisoare cu respingerea acuzațiilor.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *