logo
RNTV Live

Un medicament pentru pacienții cu cancer pulmonar a primit autorizare în SUA. Un an de tratament va costa 781.500 de dolari

doctor-generic
Constantin Corina

În Statele Unite s-a aprobat o terapie imunologică direcționată pentru tratarea pacienților adulți cu cancer pulmonar cu celule mici, care este greu de tratat sau care a evoluat negativ în ciuda chimioterapiei

Imunoterapia, care va fi comercializată în Statele Unite sub numele de Imdelltra, conține substanța activă tarlatamab și face parte din gama de anticorpi bispecifici ai companiei farmaceutice americane Amgen. Acest medicament este conceput să se lege atât de o celulă canceroasă, cât și de una imunitară, aducându-le astfel împreună pentru a permite sistemului imunitar să distrugă cancerul.

Autoritatea americană pentru alimente și medicamente (FDA) a autorizat medicamentul printr-o procedură de aprobare accelerată, având în vedere ratele de răspuns și durata de răspuns promițătoare observate în studiile clinice.

Imunoterapia țintită este recomandată în tratamentul adulților cu cancer pulmonar cu celule mici în stadiu extins, care sunt greu de tratat și au progresat după chimioterapia pe bază de platină.

Cancerul pulmonar cu celule mici este una dintre cele mai agresive și devastatoare forme de cancer, cu o supraviețuire medie de aproximativ 12 luni după terapia inițială și o rată relativă de supraviețuire la cinci ani de 3% în cazul stadiului extins.

Rezultatele unui studiu intermediar, publicate în revista New England Journal of Medicine, au arătat că tumorile s-au micșorat la 40% dintre pacienții tratați cu tarlatamab. Acești pacienți au avut o medie de supraviețuire de 14,3 luni, comparativ cu aproximativ cinci luni în mod normal.

Cel mai frecvent efect secundar al tratamentului a fost sindromul de eliberare a citokinelor, o afecțiune potențial periculoasă. Producătorul trebuie să finalizeze studiul clinic extins pentru a primi aprobarea completă a medicamentului din partea FDA.

Prețul pentru acest medicament în Statele Unite va fi de 31.500 de dolari pentru primul ciclu și de 30.000 de dolari pentru ciclurile suplimentare, ajungând la un total de 781.500 de dolari pentru un an de tratament. Compania testează, de asemenea, tarlatamab pentru tratarea pacienților cu cancer pulmonar cu celule mici în stadiu incipient.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldeko-angajeazaekond-angajeazasponsor