logo
RNTV Live

Un maestru de arte marțiale din Filipine, prezent în Campina. Structurile de interventie, antrenate cum să intervină în situațiile critice de pe stradă/ VIDEO/ FOTO

antrenor-din-Filipinen11
Mihai Constantinescu

Un maestru de arte marțiale din Filipine, prezent în Campina. Structurile de interventie, antrenate cum să intervină în situațiile critice de pe stradă.

De aproximativ un an de zile, la nivel de IGPR a fost înființață Directia de Pregatire Profesională. În fiecare județ există birouri de pregătire profesională, unde structurile participă periodic la diferite stagii de pregătire fiind antrenate pentru a face față celor mai dificile situații.

În Prahova acest birou există în Campina unde, de aproximativ o saptămană, a venit un maestru de arte marțiale din Filipine. Acesta antrenează structurile de interventie, explicand si practic, dar și teoretic ,diferite tehnici pentru a putea să intervină în situații tactice în stradă atunci când au de-a face cu persoane violente.

La antrenamentele cu maestrul filipinez participă aproximativ 100 de traineri din toată tara. Ulterior, aceștia vor merge în județe să îi invete pe politisti aceste tehnici.

Apare și un element de noutate pentru că în logistica Poliției a apărut și bastonul telescopic. Aceștia sunt învățați cum să-l mânuiasca și să intervină corespunzător.

Antrenamentele din această săptamana sunt practic o continuare a acestor stagii de pregătire. Recent, au mai avut pregătiri și pe interventii cu autospeciale

Mai multe știri pe republikanews.ro

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor