logo
RNTV Live

Un israelian a fost ucis de către doi palestinieni. Cei doi au fost condamnați la închisoare pe viață

jail
Dumitrache Catalina

Miercuri, doi palestinieni au fost condamnați la închisoare pe viaţă de către un tribunal militar israelian, pentru uciderea unui israelian în Cisiordania ocupată în 2022, conform anunțului făcut de armata israeliană.

,,Un tribunal militar i-a condamnat pe Yehya Meri şi Youssef Azzi pentru că au provocat intenţionat moartea lui Vyatcheslav Golev în aprilie 2022″, scrie armata într-un comunicat, adăugând că cei doi bărbaţi au fost condamnaţi la închisoare pe viaţă.

Astfel de cazuri sunt de resortul justiţiei militare, din cauza ocupaţiei israeliene a Cisiordaniei.

Vyacheslav Golev, un paznic în serviciu la una dintre intrările în aşezarea Ariel din nordul Cisiordaniei, a fost ucis prin împuşcare la 30 aprilie 2022 de doi atacatori care au fugit cu o maşină, înainte de a fi arestaţi în aceeaşi zi.

Aproape trei milioane de palestinieni trăiesc în Cisiordania, un teritoriu ocupat de Israel din 1967. Aproximativ 490.000 de israelieni locuiesc şi ei acolo în colonii considerate de ONU ca fiind ilegale conform dreptului internaţional.

Sursă: AGERPRES

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor