logo
RNTV Live

Un hotel din Valea Călugărească, pus la dispoziţia DSP

sursă foto Realitatea.md
Mihai Constantinescu

Hotelul Colina Grande din Valea Călugărească a fost pus la dispoziția DSP–ului și transformat în spațiu de carantină pentru persoanele care se întorc din zonele afectate de noul coronavirus.

În prezent, în hotel sunt cazate 4 persoane venite din străinătate care nu au simptome specifice, dar care au primit recomandare de carantină, deoarece au intrat pe teritoriul României venind din zonele cu transmitere comunitară extinsă, afectate de Covid-19.

Starea de sănătate a persoanelor «carantinate» în hotel este atent monitorizată de către personal medical, precum și de către DSP Prahova. Totodată, aceștia nu au contact cu absolut nimeni (nici cu angajații hotelului), mâncarea le este făcută în caserole de unică folosință și sunt supravegheați de către poliție și jandarmerie pentru a respecta toate regulile impuse.

Potrivit Ordinului Ministerului Sănătății nr.414/2020, se instituie măsura de carantină instituționalizată pentru persoanele asimptomatice care intră pe teritoriul României venind din zonele cu transmitere comunitară extinsă afectate de COVID-19 (zona roșie), pentru o perioadă de 14 zile, în spații special amenajate puse la dispoziție de către autoritățile locale.

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor