Un gigant francez vrea producţie în Ploieşti. Muncitorii vor fi instruiţi în fabricile din Franţa şi vor primi instructaj şi pe teren

Franţa Armata Română. Ministrul economiei, Mihai Fifor, în vizită în Prahova/ sursa ziare.com

Investiţii importante în România

Un gigant francez vrea producţie în Ploieşti. Muncitorii vor fi instruiţi în fabricile din Franţa şi vor primi instructaj şi pe teren. Este vorba despre o companie producătoare de rachete, un gigant de talie mondială. 

Potrivit gândul.info.ro, în urma memorandumului de înţelegere semnat de gigantul francez cu Romarm, companie românească care fabrică armament, muniţie şi vehicule blindate, şi Electromecanica Ploieşti, una dintre filialele Romarm, compania franceză intenţionează să fabrice componente ale rachetelor în România şi să creeze linii de asamblare şi de mentenanţă ale rachetelor Mistral şi Mika, la Ploieşti. Asta dacă se va semna un contract.

cel mai verde complex reziential

CITEŞTE ŞI https://republikanews.ro/armata-romana-rachete/

Compania franceză cu afaceri de miliarde de euro doreşte să producă componente de rachete, să asambleze și să realizeze mentenanța rachetelor, în Ploiești. Se va folosi doar mână de lucru calificată. În acest sens, muncitorii vor fi instruiţi în fabricile de profil din Franţa.  Mai precis în Paris, Selles-Saint-Denies, dar și în unitățile de producție în Bourges, unde aproape jumătate din angajați se ocupă cu producția mecanică și a subsistemelor.

Investitorul are în vizor şi implicarea studenţilor români în sistemul de fabricație al rachetelor. În aceste sens, studenţii Academiei Militare ar putea beneficia de un program special de instructaj, în Franța.

După ce România a promis că va aloca 2% din PIB pentru apărare, compania franceză a făcut o serie de propuneri pentru autorităților române, atât pentru rachete de aviație, cât și pentru armată și marină. mai notează gândul.info.

Pentru mai multe ştiri, vizitează republikanews.ro

arnos 6 oua

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here