logo
RNTV Live

Un fost comandant al IJP Prahova s-a întâlnit cu șeful FBI. Vezi de ce! / FOTO

fbi
Oana Stoica

Întâlnire de gradul zero la Washington! Infracționalitatea cibernetică a fost tema discuției dintre un oficial român și directorul celei mai renumite organizații de investigații din SUA.

Un fost comandat al IJP Prahova a avut o întrevedere cu șeful FBI. Mai exact, șeful Politiei Române, chestor principal de poliție Bogdan Despescu, fost comandat al IJP Prahova,  s-a întâlnit astăzi la Washington DC, cu domnul Andrew McCabe, directorul FBI.

În cadrul discuțiilor a fost remarcată colaborarea excelentă dintre FBI și Ministerul Afacerilor Interne prin Poliția Română,  fiind apreciată în special cooperarea de succes în domeniul prevenirii și combaterii infracționalității cibernetice.

De asemenea, au fost abordate aspecte privind sprijinul informațional și operativ în instrumentarea unor cauze comune extrem de complexe, schimbul de date și informații, precum și rolul important al atașaților de afaceri interne, din cele două state.

Totodată, au fost evidențiate activitățile de perfecționare a pregătirii profesionale a polițiştilor români, pe linie operativă, de către experții FBI, fiind stabilit un nou calendar de pregătire, cu accent pe domeniile prioritare.

În încheierea întâlnirii, cei doi oficiali și-au exprimat disponibilitatea de a dezvolta parteneriatul de excepţie dintre instituţiile de aplicare a legii române şi americane, stabilindu-se noi linii de acțiune.

Sursa: politiaromana.ro

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor