logo
RNTV Live

Un fel de ou auriu misterios a fost găsit pe fundul oceanului lăsând oamenii în dubii. „E ca începutul unui film horror”

ZyZ3PTgwMCZoYXNoPTUxNmM3ZTc2ZGE0NThlZjUxODhjOGIzZDU0ODZiNzM1.thumb_
Constantin Corina

Spațiul nu este singura frontieră finală existând încă multe de descoperit în adâncurile oceanelor și în ceea ce privește creaturile care trăiesc acolo.

La sfârșitul lunii august, o expediție oceanică a Administrației Naționale Oceanice și Atmosferice (NOAA) din SUA a găsit un obiect auriu misterios pe fundul Golfului Alaska, pe care cercetătorii nu l-au putut identifica, conform Forbes.

Obiectul strălucitor descoperit prezenta o gaură pe o parte, sugerând că ceva ar fi putut ieși sau intra în el, asemenea unei coji de ou. În timpul transmisiei live a imaginilor, cercetătorii au purtat discuții despre natura misterioasă a obiectului.

Chiar dacă nu au putut să-l identifice cu certitudine, au formulat mai multe teorii cu privire la acesta, sugestii incluzând posibilitatea ca obiectul să fie un burete de mare, un coral sau chiar un fel de coajă de ou.

Echipa de cercetare a decis să examineze mai îndeaproape obiectul misterios. Au utilizat un vehicul robotic echipat cu un braț capabil să apuce obiecte și un tub de aspirare.

Unul dintre membrii echipei care a controlat vehiculul robotic a remarcat: “Sperăm doar că, dacă îl atingem, nimic nu va ieși din el. Este ca într-un film horror.” Alt cercetător a comparat imaginile cu scenele din serialul științifico-fantastic “X-Files”.

Din fericire, nu s-a întâmplat nimic înspăimântător. Brațul robotic a atins delicat obiectul, iar cercetătorii au constatat că suprafața acestuia era moale.

Echipa a folosit apoi tubul de aspirare pentru a ridica obiectul de pe fundul oceanului. Chiar și sub apă, obiectul părea extrem de neobișnuit, dar a devenit și mai ciudat odată ce a fost adus la bordul navei de cercetare.

O fotografie a specimenului scos din apă arată o masă strălucitoare de formă neregulată, de mărimea unei palme, care părea să aibă mai multe straturi.

Cu toate că cel mai probabil obiectul este o coajă de ou, teoria nu a fost confirmată. „Din păcate, echipa de pe navă nu a putut să identifice ‘sfera’ și cel mai probabil nu vom știi mai multe despre ea până ce o probă nu va fi dusă într-un laborator pentru o examinare mai detaliată”, a spus purtătorul de cuvânt al NOAA Ocean Exploration, Emily Crum.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

George IonescuCOREP 07 SRL - Firma de constructiitermo-ploiestiromsilvaspalatoria-haroldrompetromcoralparc industrialCabinet veterinareko-angajeazaekond-angajeazasponsor