Un exercițiu de salvare spectaculos desfășurat în Avenul Brătei de Salvamont – Salvaspeo Brașov

405919828_756362143185002_5614372577848516385_n
Constantin Corina

Doi salvatori semonstrează exercițiu de salvare de salvatori speologi într-un exercițiu complex de extracție din peșteră

Doi membri dedicați ai Serviciului Public Județean Salvamont – Salvaspeo Brașov au jucat un rol crucial într-un exercițiu de salvare din peșteră, desfășurat ieri, 25 noiembrie. Evenimentul a fost organizat sub coordonarea Serviciului Public Județean Salvamont – Salvaspeo Dâmbovița și a avut loc în avenul Brătei, parte a masivului Bucegi.

Scenariul exercițiului a simulat un accident la o adâncime de 70 de metri, punând la încercare abilitățile și coordonarea a 20 de salvatori speologi. Aceștia au fost împărțiți în patru echipe, fiecare având responsabilități specifice în instalarea sistemelor de corzi esențiale pentru extragerea unei victime. Startul acțiunii de extragere a fost dat de la punctul de comandă instalat la suprafață, imediat ce toate echipele au confirmat instalarea și verificarea sistemelor de corzi, asigurându-se că salvatorii sunt pregătiți să intre în acțiune.

Cu un timp impresionant de 35 de minute, victima a fost adusă de la o adâncime de minus 70 de metri la suprafață, subliniind eficiența și profesionalismul echipelor de salvatori.

Exercițiile de acest gen sunt esențiale pentru omogenizarea echipelor și pentru îmbunătățirea deprinderilor tehnice ale membrilor Salvaspeo, asigurându-se că aceștia sunt pregătiți să facă față oricăror situații de urgență în mediul speologic complex.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

COREP 07 SRL - Firma de constructiiblejoigratielanovacgristotermo-ploiestiromsilvaspalatoria-haroldrompetromparc industrialCabinet veterinareko-angajeazaekond-angajeazasponsor