logo
RNTV Live

Un dascăl deosebit care sculptează destinele tinerilor, cetățean de onoare al Ploieștiului/ FOTO

profesor-cetatean-de-onoare-1
Mihai Constantinescu

Un dascăl deosebit care sculptează destinele tinerilor, cetățean de onoare al Ploieștiului.

Omul sfințește locul. Aceste lucru se poate spune despre Daniela Lica, dascălul care a făcut din profesia sa o artă, devenind antrenorul de genii. Ea este cea care descoperă și care duce pe culmile cele mai înalte ale cunoașterii copii care devin oameni de succes.

Daniela Lica este profesor de informatică la Colegiul Național I.L.Caragiale” Ploiești și, totodată, coordonator al Centrului Județean de Excelență Prahova.

“Antrenorul de genii” cum este, binemeritat, numită, a reușit, în mai bine de trei decenii, de când este la catedră, să obțină, cu elevii pe care-i pregătește, rezultate impresionante la olimpiadele naționale și internaționale de profil.

În ultimii zece ani, s-a aflat în spatele a numeroși elevi ploieșteni, care au fost admiși la universități de prestigiu din lume, precum Cambridge, Oxford sau Imperial College London. Este, totodată, coordonatorul Centrului Județean de Excelență, unde sunt antrenați elevii care reușesc să facă Ploieștiul și România cunoscute la concursurile de informatică din toată lumea.

De asemenea, este autor și coautor la peste zece manuale de Informatică și membru în diverse comisii de specialitate. Performanțele sale au fost încununate cu Ordinul ”Meritul pentru Învățământ în grad de Cavaler”, iar, în urmă cu doi ani, a reușit să obțină, în premieră pentru învățământul prahovean, premiul MERITO, un proiect de recunoaștere a excelenței în educație.

Primăria municipiului Ploiești i-a decernat, în repetate rânduri, titlul de Profesorul Anului, pentru dăruirea și rezultatele de excepție pe care elevii săi le-au obținut în cadrul competițiilor la nivel național și internațional în domeniul informaticii.  Reamintim că, în cursul acestui an, tinerii ploieșteni șidoamna profesor Daniela Lica, mentor al echipei de robotică ploieștene, au obținut rezultate remarcabile în cadrul etapelor naționale și internaționale, derulate la nivelul Olimpiadei de Robotică First Tech Challenge.

De ieri este și cetățena de onoare.

Mai multe știri pe republikanews.ro

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor