logo
RNTV Live

Un câmpinean deține o superbă magnolie, unică în Europa. Vezi ce are special

sursa foto TripAdvisor
Mihai Constantinescu

Magnolie unică în Europa

Un câmpinean deține o superbă magnolie, unică în Europa. Vezi ce are special.

Oamenii s-au obișnuit ca orașul Câmpina să se evidențieze cu multe aspecte frumoase. Este orașul cu cele mai multe zile cu soare din țară și singurul din lume care deține un templu spiritist. Este vorba despre Castelul Iulia Hașdeu.

Un bărbat este pe cale să contribuie și el la renumele orașului său. Acesta susține că deține o magnolie unică în Europa. Nu este vorba de vreo specie rară, ci pur și simplu una deosebită prin existența sa. Arborele a fost plantat în 1918, iar în primăvara aceasta a înflorit pentru a suta oară.

Vasile Tănase este un fost diplomat care a ales să se mute în Câmpina. Acesta are și acte doveditoare că magnolia datează de la Marea Unire, notează Observator.tv.

CITEȘTE ȘI https://portal.republikanews.ro/regele-jazzului-la-acordeon-prahoveanul-emy-dragoi-si-fetitele-lui-au-facut-spectacol-la-romanii-au-talent-ce-a-spus-andy-despre-prestatia-lor/

Foto cu carater ilustrativ

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor