logo
RNTV Live

Un astronaut NASA va petrece un an întreg în spațiu!

R
Constantin Corina

Din cauza scurgerii Soyuz, Rubio a devenit acum astronautul NASA cu cea mai lungă perioadă de timp continuă în spațiu. Luna trecută, el a doborât recordul de 355 de zile stabilit de Mark Vande Hei în 2021 și 2022, iar când va ateriza la sfârșitul acestei luni, Rubio va fi petrecut 371 de zile în spațiu.

Scurgerea Soyuz se refera la un micrometeoroid ce a lovit o navă spațială Soyuz andocată la Stația Spațială Internațională (ISS), cauzând avarii semnificative. Această coliziune a rupt sistemul de răcire al vehiculului, ceea ce a dus la o scurgere dramatică de lichid de răcire în spațiu pentru mai multe ore, până când nu a mai rămas niciun lichid.

Vehiculul respectiv, Soyuz MS-23, urma să fi transportat trei membri ai echipajului la stație. Dar, din moment ce era gol, a revenit lui Rubio și celor doi ruși să îndeplinească misiunea pe care trebuia să o îndeplinească ocupanții inițiali ai Soyuz MS-23. În consecință, lui Rubio i s-a spus că va trebui să zboare nu una, ci două trepte de șase luni.

„A fost neașteptat. În unele privințe, a fost o provocare incredibilă”, a spus Rubio miercuri, la bordul stației spațiale.

În timpul unui apel video cu administratorul NASA Bill Nelson și administratorul adjunct Pam Melroy, Rubio a spus că a ratat câteva momente importante în vara anului 2023, inclusiv o absolvire a facultății și pe fiul sau care pleacă la West Point. Cu toate acestea, el a spus că s-a bucurat de timpul suplimentar în spațiu.

„Ca medic, sunt foarte încântat să văd cum se simte corpul meu când mă întorc”, a spus Rubio.

„A lucra și a trăi pe Stația Spațială Internațională este oportunitatea vieții, dar nu există nicio îndoială că necesită și sacrificii, în special, timp departe de prieteni și familie”, a spus Nelson, Administrator NASA, pentru Ars.

„Frank a gestionat întârzierea neașteptată a revenirii sale cu grație și profesionalism. Suntem recunoscători pentru marea știință pe care a desfășurat-o în șederea sa record și abia așteptăm să-l felicitam acasă în câteva săptămâni.”

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

George IonescuCOREP 07 SRL - Firma de constructiitermo-ploiestiromsilvaspalatoria-haroldrompetromcoralparc industrialCabinet veterinareko-angajeazaekond-angajeazasponsor