Un jandarm din Teleorman, pasionat de căutarea comorilor, a găsit cu un detector de metale un vârf de lance din Epoca Bronzului, datând de aproximativ 1500 î.Hr.

Pasiunea colegului nostru, Dan, a dus la o descoperire arheologică remarcabilă. Dan și un alt prieten au început o nouă aventură în căutarea vestigiilor istorice ascunse în pământ de mii de ani. Jandarmul din Teleorman, pasionat de căutarea comorilor în timpul său liber, a folosit un detector de metale și a descoperit un vârf de lance din Epoca Bronzului.

Pe câmpurile din Teleorman, au inceput cautarile și, după aproximativ două ore, semnalul detectorului a indicat prezența unui obiect valoros. Dan a renunțat la unelte și a început să sape. La aproximativ 25 de centimetri adâncime, într-un bulgăre de pământ, a găsit un obiect care părea să nu provină din lumea noastră. Acest obiect, un vârf de lance, era ascuns în bulgărele de țărână, adăpostindu-se asemenea unei capsule a timpului.

Vârful de lance datează din Epoca Bronzului Mijlociu, secolele XVII-XVI î.Hr., adică de acum aproximativ 3700 de ani. „A fost o întâmplare extrem de fericită pentru mine.Am avut șansa rară de a scoate la lumină o parte mai puțin cunoscută a istoriei lumii”, ne spune Dan”, a relatat Jandarmeria Română pe pagina sa de Facebook.

Jandarmul a predat obiectul Muzeului Județean Teleorman, care a certificat vechimea vârfului de lance. Reprezentanții muzeului au subliniat că acest artefact era considerat o comoară și avea o semnificație culturală și socială deosebită. „De acum încolo, această importantă descoperire arheologică va rămâne în patrimoniul Muzeului, iar numele colegului nostru va fi asociat cu restituirea lumii a unei părți a istoriei de acum aproape 4 milenii”, a adăugat Jandarmeria.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *