Umaniștii susțin o inițiativă legislativă pentru introducerea infecției cu coronavirus în categoria bolilor profesionale

nebulizare sursa eMaramures
cautam-reporteri-republikanews

Umaniștii susțin o inițiativă legislativă pentru introducerea infecției cu coronavirus în categoria bolilor profesionale

Partidul Puterii Umaniste (social-liberal) susține o modificare legislativă, prin care infectarea cu coronavirus, pentru persoanele „din prima linie”, să fie introdusă în categoria bolilor profesionale.

În prezent, infecția cu noul coronavirus este încadrată în categoria bolilor „normale”, în calculul remunerației acordate pentru concediul medical fiind folosit un procent de 75% din salariu. Într-o discuție cu Ingrid Iordache, liderul arădean al umaniștilor, Petre Toma, reprezentantul CNSLR Frăția în Arad, a propus ca procentul să devină 100% și boala să fie încadrată în categoria bolilor profesionale.

„Propunerea mi se pare una firească, atunci când vorbim despre oamenii care, prin natura meseriei lor, sunt expuși infectării cu noul coronavirus. Deja am început demersurile pentru ca această propunere să nu rămână doar atât, ci să fie transpusă în legislație”, a precizat Ingrid Iordache.

just insolv sprl

Comunicat de presă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here