Ultimele Informații de la Șefa IML Iași privind Tragedia de la Spitalul Murgeni: Analizăm Noi Probele Primite de la un Pacient în Viață

AMBULANTA2
Theo Tănăsescu

Şefa IML Iaşi furnizează informații de ultimă oră cu privire la tragedia de la Spitalul Murgeni: Analizăm acum o serie de probe prelevate de la un pacient în viață.

Diana Bulgaru, directorul Institutului de Medicină Legală din Iaşi, a explicat că în prezent, la IML Iaşi, se efectuează analiza probelor provenite de la un pacient al Spitalului de Psihiatrie Murgeni, Vaslui. A subliniat că aceste probe sunt asociate unei persoane în viață.

“La IML Iaşi se lucrează o parte din probele care ne-au fost aduse de la o persoană în viaţă. Sunt probe care intră în aria de lucru a medicinei legale. Noi facem determinări toxicologice, dar şi screeningul prin reacţii chimice. Ce se încearcă la IML este punerea în evidenţă, în situaţia în care din probele rezultate vor exista, a nitriţilor, pesticidelor, medicamentelor, drogurilor, alcoolii metilic şi etilic, etilenglicol. Mai departe, rezultatele obţinute urmează să fie transmise organelor abilitate. Probele, la momentul actual, exclud nitriţii, nitraţii, exclud alcoolii”, a declarat Diana Bulgaru.

Treisprezece pacienți de la Spitalul de Psihiatrie Murgeni din județul Vaslui au decedat, iar un altul se află în stare gravă, în urma consumului de alimente pe bază de pește furnizate de o mănăstire.

Încă 29 de pacienți au fost transferați la Spitalul din Bârlad și la Unitatea de Primiri Urgențe Vaslui. La Spitalul din Murgeni sunt în prezent internate peste o sută de persoane.

COREP 07 SRL - Firma de constructiiblejoigratielanovacgristotermo-ploiestiromsilvaspalatoria-haroldrompetromparc industrialCabinet veterinareko-angajeazaekond-angajeazasponsor