logo
RNTV Live

ULTIMA ZI DE REDUCERI LA TAXE ŞI IMPOZITE/VIDEO

Georgescu Cristi

Pe 31 aprilie se incheie perioada pana la care contribuabilii prahoveveni au avut ocazia sa plateasca integral taxele si impozitele, si in acelasi timp sa beneficieze de bonificatia de 10%. Cum arata situatia in judet, in ceea ce priveste numarul persoanelor care au achitat deja darile catre stat ne explica acum colegul meu, Cristi Georgescu.

La Ploiesti au fost multe persoane care au achitat integral taxele si impozitele. Serviciul Public Finante Locale Ploiesti arata ca pana pe 29 martie un numar de 109.905 persoane au achitat taxele si impozitele locale, din care 94.726 au platit in integralitate suma datorata, astfel ca au beneficiat si de reducerea de 10%.

Multi dintre contribuabili s-au inghesuit in ultimele zile sa plateasca darile la stat, astfel ca numai pe 27 martie s-a incasat, de la inceputul acestui an, cea mai mare suma adica 1.135.00,00 lei. Fata de anul 2022, in acest an impozitele si taxele locale la Ploiesti au fost indexate doar cu rata inflatiei, in cuantum de 5,1%.

Mai mult, a fost aprobata si scutirea de la plata impozitului pe cladire si a impozitului ori taxei pe teren in cazul persoanelor ale caror venituri lunare nete sunt mai mici sau egale cu 650 de lei, inclusiv pentru persoanele fara venituri, pentru cladirea folosita ca domiciliu si terenul aferent acesteia, in suprafata de maximum 500 mp.

Potrivit unei situatii actualizate la sfarsitul anului 2022, in evidentele Serviciului Public Finante Locale Ploiesti se aflau 121.690 de contribuabili persoane fizice care detin in proprietate cladiri, iar contribuabili persoane juridice fiind in numar de 1.832, in timp ce la capitolul proprietari de autovehicule figureaza 62.124 de contribuabili persoane fizice, respectiv 4.978 de contribuabili persoane juridice.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor