Ţările din UE s-au pus de acord pentru a renunţa treptat la restricţiile anti-COVID-19 impuse turiştilor din China. Restricțiile au fost adoptate la începutul anului pentru a proteja populația europeană de potențiale noi variante de coronavirus după ce redeschiderea Chinei a dus la o creştere bruscă a numărului de infectări în ţara asiatică. 

În cadrul unei ședințe de joi, experții din domeniul sănătății din cele 27 de state membre ale Uniunii Europene au decis să enunţe până la sfârşitul lunii februarie la cerinţa ca turiştii chinezi să realizeze un test COVID-19 cu rezultat negativ înaintea plecării din ţara lor, a anunţat preşedinţia suedeză a Consiliului UE.

Statele membre UE vor renunţa până la jumătatea lunii martie şi la testarea aleatorie a turiştilor veniţi din China.

Aceste decizii au fost acceptate şi de ţările care nu sunt membre în UE dar care fac parte din spaţiul de liberă circulaţie Schengen – Islanda, Liechtenstein, Norvegia şi Elveţia.

Țările europene s-au pus de acord, pe 4 ianuarie, pentru  cere realizarea unor teste COVID pre-îmbarcare şi a unor testări aleatorii post-sosire, înainte ca China să îşi relaxeze restricţiile de călătorie pe 8 ianuarie, o măsură ce era considerată unul dintre ultimele vestigii rămase încă în vigoare de pe vremea celui mai strict regim de restricţii anti-COVID din lume.

Mai multe știri pe republikanews.ro

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *