logo
RNTV Live

UE este pe cale să aprobe un nou tratament pentru cancerul pulmonar

Cancer-pulmonar-AdobeStock_170353873-1200x545_c
Andrei-Vlăduț Gușter

Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) a emis o recomandare pentru extinderea indicației terapeutice a medicamentului Enhertu, care conține substanța activă trastuzumab deruxtecan, pentru tratarea cancerului pulmonar.

Enhertu, dezvoltat de AstraZeneca în colaborare cu Daiichi Sankyo, a primit recomandarea din partea Comitetului pentru medicamente de uz uman (CHMP) din cadrul EMA pentru a fi utilizat ca tratament independent în tratamentul pacienților cu cancer pulmonar non-microcitar (NSCLC) care au tumori cu mutații activatoare HER2 (ERBB2) și care necesită terapie sistemică după chimioterapie cu platină sau imunoterapie sau o combinație a acestora.

Recomandarea se bazează pe datele unui studiu de fază II care au demonstrat că Enhertu a redus dimensiunea tumorilor cu 49% și a avut o durată medie a răspunsului de 16,8 luni la pacienții care au primit tratament anterior pentru acest tip de cancer pulmonar. Aceste rezultate au fost prezentate la Conferința Mondială IASLC 2023 privind cancerul pulmonar și au fost publicate în revista Journal of Clinical Oncology la data de 11 septembrie.

Este important de menționat că Enhertu este deja aprobat în Uniunea Europeană pentru tratarea unor forme avansate de cancer mamar. Cu toate acestea, recomandarea emisă de CHMP pentru utilizarea sa în tratamentul cancerului pulmonar va trebui să fie oficial aprobată de către Comisia Europeană pentru a deveni efectivă.

Sursă: 360medical.ro

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

pnlvolonanupuslbogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor