Foto: Mircea Fechet

Astăzi, ministrul Mircea Fechet a efectuat o vizită de lucru la primul centru RetuRO din regiunea Moldovei, unde ambalajele de băuturi colectate de la comercianți sunt numărate și sortate, pentru a evalua progresul lucrărilor.

O nouă fabrică, încă în curs de construcție, va ocupa o suprafață de 8052 metri pătrați în parcul logistic ELI Parks, situat în localitatea Nicolae Bălcescu, județul Bacău.

”Sărbătorim astăzi, Ziua Mondială a Mediului, nu neapărat printr-o festivitate, ci printr-o vizită de lucru aici la Bacău, în comuna Nicolae Bălcescu, unde am verificat stadiul lucrărilor pentru Centrul de sortare și numărare al Companiei RetuRo din regiunea Moldovei. Aici, au lucrat, din noiembrie și până astăzi, 180 de oameni care au construit această hală.

Aș aminti că SGR nu înseamnă doar un mediu mai curat, păduri sau ape mai curate, ci înseamnă și dezvoltare economică, locuri de muncă nou înființate. Ieri, am vizitat în comuna Răcăciuni, o fabrică de procesare a sticlei care va prelua ambalajele pe care le vom sorta și număra aici, la centru. Echipamentele acestea au costat peste 7 milioane de euro, iar aici vor lucra peste 150 de angajați, deci avem peste 150 de locuri de muncă verzi.

Mă aștept ca în următoarele săptămâni să colectăm PET-ul sau ambalajul cu numărul 1 miliard, pentru că am depășit pragul celor 500 milioane și cred că, în aproximativ șase săptămâni, vom depăși pragul de 1 miliard. Doresc să le mulțumesc colegilor din minister care lucrează zi și noapte la acest proiect, colegilor din Compania RetuRo, autorităților locale, tuturor celor care fac România mai curată și care ne demonstrează că, atunci când îți dorești cu adevărat să pui pe picioare proiecte mari pentru o țară, reușești” – a declarat Mircea Fechet.

Aceasta va fi echipată cu opt mașini industriale pentru sortarea PET-urilor și dozelor, precum și alte patru echipamente destinate sortării sticlelor, având o capacitate totală de procesare a ambalajelor de până la două milioane de PET-uri și recipiente metalice, și aproximativ un milion de sticle pe zi.

În plus, fabrica din Bacău va fi dotată cu două dispozitive de sortare optică, având o capacitate de 6 tone pe oră, și două prese de balotat, cu o capacitate de producție de peste 130 de baloți pe zi.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *