Csoma Botond, purtătorul de cuvânt al Uniunii Democrate Maghiare din România (UDMR), a exprimat luni că formațiunea sa politică nu a luat încă o decizie cu privire la semnarea sau respingerea unei moțiuni de cenzură împotriva Guvernului, după ce Executivul și-a asumat răspunderea asupra unui proiect de lege. El a menționat că colegii săi analizează în prezent conținutul proiectului de lege.

„Nu avem o decizie luată încă, colegii sunt în proces de lectură a textului proiectului de lege”, a declarat liderul deputaților UDMR în cadrul emisiunii „Proiect de țară: România” de la Prima News. Botond a subliniat că cerința UDMR a fost să nu existe un prag de 2,5% pentru activitățile culturale. „Dacă propunerile noastre nu sunt incluse, nu vom semna moțiunea. În caz contrar, am putea merge în direcția susținerii moțiunii. Decizia finală va fi luată mâine sau în următoarele zile”, a adăugat Botond.

El a subliniat că UDMR a anunțat deja că nu va susține o moțiune împreună cu Alianța pentru Unirea Românilor (AUR). „Dacă vom semna o moțiune, o vom face alături de USR și Forța Dreptei”, a afirmat deputatul UDMR.

Csoma Botond a mai menționat că, în opinia sa, nu există un pericol real pentru că Guvernul să cadă, mai ales că se discută despre posibilitatea ca PSD și PNL să formeze liste comune la alegerile viitoare.

„Eu nu cred că Guvernul va fi demis, iar de aceea cred că Executivul și-a asumat răspunderea, pentru că ar fi fost dificil pentru parlamentarii PNL să voteze împotriva propriului Guvern. Nu cred că ar fi fost potrivit să faci asta ca parlamentar PNL, care face parte din partidul aflat la guvernare. De aceea cred că Executivul a ales această cale”, a explicat Botond.

El a subliniat, de asemenea, că, în opinia sa, au existat prea multe improvisații în implementarea măsurilor guvernamentale, mai ales în ceea ce privește instituțiile culturale și fuziunile acestora. „S-a acționat un pic irațional, de aceea am venit cu propunerile noastre. Nu critic pe nimeni, dar cred că dacă am fi fost la guvernare, am fi abordat această problemă cu mai multă grijă și analiză înainte de a lansa proiectul”, a completat Csoma Botond.

‏‏‎ ‎

‏‏‎ ‎

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *