logo
RNTV Live

UDREA FACE VALURI ȘI DE DUPĂ GRATII. CE A REUȘIT SĂ SCHIMBE ÎN PENITENCIARUL TÂRGȘOR

elena-udrea1
Oana Stoica

La începutul lunii august, fostul ministru Elena Udrea, aflată în Penitenciarul de la Târgșor, din Prahova, a criticat condiţiile în care au loc vizitele mamă-copil în această unitate de detenţie.

„Dacă tot au fost ştiri despre întâlnirea pe care am avut-o cu fetiţa mea, o să aduc în discuţii o ştire absurdă creată de prevederea legală care face ca un copil să îşi vadă mama aflată în detenţie doar printr-un geam numit «dispozitiv de protecţie», fără să poată atinge, fără să îi poată sta în braţe, fără să poată simţi iubirea mamei, care îi lipseşte atât de mult. Cine a putut gândi o tâmpenie ca asta? Dacă tot există o cameră special amenajată pentru astfel de întâlniri «mama şi copilul», de ce nu se permit aceste vizite aici fără să fie nevoie de nenumărate avize, aprobări şi semnături ajungând până la cea a directorului penitenciarului?”, a scris Udrea, la acel moment, pe Facebook.

Și iată că apelul făcut de Udrea nu a rămas fără ecou.

Conducerea Penitenciarului în care fostul ministru este încarcerat, a anunțat astăzi schimbări majore în sectorul de vizite.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de penitenciar, au fost făcute modernizări în sectorul de vizită, inclusiv în spaţiul în care au loc vizitele între mamele deţinute şi copiii lor.

Lucrările au fost realizate în perioada august-noiembrie.

„În conformitate cu obiectivele stabilite pentru anul 2022, în perioada august – noiembrie 2022 administraţia Penitenciarului de Femei Ploieşti – Târgşorul Nou a întreprins demersurile necesare în vederea reamenajării sectorului destinat acordării dreptului la vizită al persoanelor private de libertate. Lucrările au vizat atât îmbunătăţirea condiţiilor de detenţie în concordanţă cu standardele europene, cât şi îmbunătăţirea condiţiilor de muncă ale personalului din penitenciar”, precizează sursa citată.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor