logo
RNTV Live

Ucidere din culpă. O gravidă a pierdut copilul la spital. Cine este vinovat?

Soarta bolnavilor de cancer, la mila norocului. Află ultima decizie
rnews

Au pierdut un înger. Cine va plăti pentru asta?

Polițiștii din Prahova au deschis dosar penal și anchetează cazul unei gravide de 29 de ani, din județ, care a pierdut o sarcină de 30 de săptămâni, deși în cele aproximativ şapte luni nu avusese nicio problemă. Totul s-ar fi întâmplat în timp ce pacienta era internată şi sub supraveghere medicală. Familia este în stare de șoc și nu poate înțelege nici acum, la aproape o lună de la tragicul eveniment, cum de o imensă bucurie s-a transformat, peste noapte, la propriu, într-o durere fără sfârșit și o uriașă traumă.

Alina Ciurcă, din Măgurele, și soțul său, Mihai, așteptau cu nerăbdare să devină părinți. Primul lor copil urma să se nască în această vară, iar de la aflarea veștii că tânăra este însărcinată totul a mers ca la carte. Viitoarea mămică a fost văzută periodic, o dată pe lună, de un medic de specialitate din Ploiești, iar totul a decurs normal, fără vreo suspiciune că ar putea apărea probleme.

Totul… până în seara zilei de 16 aprilie, când Alina a început să se simtă rău. A acuzat dureri de cap și, fiind însărcinată, a ales să solicite un echipaj de urgență, prin 112, și să se lase pe mâna medicilor, convinsă că aceasta este cea mai bună alegere pentru ea și copilul ei nenăscut. Gravida a fost transportată la Camera de Gardă a Spitalului Vălenii de Munte și, pe tot parcursul nopții, tânăra a fost văzută doar de medicul de gardă, dr. Angelica Moise. Nu a trecut pe la ea niciun ginecolog și nu s-a considerat necesar ca pacienta să fie trimisă la Maternitatea din Ploiești. Din fișa medicală pusă la dispoziție de familie am aflat că Alina a ajuns la spital, în noaptea de 16 aprilie, cu cefalee, greață, vărsături, dar și cu tensiune 150/80. Ca primă intervenție, la 23.45 acesteia i s-au administrat, în perfuzie, glucoză (5%, 250 ml), un comprimat de Paracetamol, o fiolă de Algocalmin și una de Metoclopramid. La ora 1.00, dar și la ora 6.15, pe fișa pacientei este consemnat că tensiunea acesteia scăzuse la valori normale și că tânăra prezenta o stare generală bună. Abia în dreptul însemnării de dimineață se menționează că pacienta se trimite la consult obstetrical, acesta efectuându-se la ora 8.40. Atunci s-a constatat că inima fătului nu mai bate și abia atunci medicul i-a transmis Alinei că acest caz nu mai este de competența lor, a medicilor din Văleni, iar ea trebuie trimisă la Ploiești.

Cazul ei a ajuns, însă, și în atenția Poliției. IJP Prahova a confirmat, pentru Telegrama, că în urma celor întâmplate a fost deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă, cercetările fiind derulate de Poliția Ploiești. Implicit, cazul intră și în atenția Colegiului Medicilor.

Sursa: telegramaph.ro

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor