logo
RNTV Live

UCB Pharma: campanie de conștientizare pentru o boală cronică rară

UCBCares-pentru-Miastenia-Gravis-1200x545_c
Andrei-Vlăduț Gușter

Miastenia gravis (MG) este o afecțiune autoimună care cel mai des afectează mușchii responsabili de mișcarea ochilor, expresia facială, mișcarea brațelor, mâinilor și picioarelor. Această boală rarează apare la aproximativ una din 10.000 de persoane și poate provoca dificultăți în respirație, înghițire, mestecare și vorbire.

Pentru a cresce nivelul de conștientizare cu privire la MG în rândul publicului din România, compania UCB Pharma lansează o platformă educațională dedicată, disponibilă online la adresa www.ucbcarespentrumiasteniagravis.ro.

Pe acest site, sunt oferite informații despre cauzele bolii, simptome, diagnostic și tratament, precum și despre modul în care pacienții pot gestiona această afecțiune.

Florentina Păncescu, șefa Diviziei de Neurologie și Operațiuni din Europa de Est a UCB, a declarat: „Din păcate, cunoașterea insuficientă a Miasteniei gravis în rândul publicului este o problemă. Campania de conștientizare este esențială, deoarece informarea adecvată despre această boală crește șansele diagnosticării timpurii.

Un diagnostic precoce este crucial pentru accesul pacienților la tratament și la servicii de suport, inclusiv cele de natură psihologică. De asemenea, este important ca pacienții să fie bine informați despre modul de gestionare a bolii lor. UCB Pharma sprijină această campanie de conștientizare ca parte a misiunii sale de a susține pacienții cu boli cronice.”

Conform estimărilor, Miastenia gravis afectează câteva zeci de mii de persoane în Europa, dintre care câteva mii se află în România, și impactul asupra vieții sociale, profesionale și familiale a pacienților este semnificativ.

Despre Miastenia gravis

Miastenia gravis este o boală autoimună care apare atunci când organismul produce anticorpi anormali împotriva proteinelor (receptori) de la joncțiunea nerv-mușchi, blocând astfel transmiterea impulsurilor nervoase către mușchi și împiedicând contracția musculară. Această afecțiune se manifestă cel mai frecvent la femei cu vârsta cuprinsă între 15 și 30 de ani, deși poate apărea la orice grup de vârstă, inclusiv la copii, și este adesea diagnosticată la bărbați după vârsta de 50 de ani.

Despre UCB Pharma

UCB este o companie farmaceutică internațională cu o experiență de aproape un secol, fondată în Belgia în 1928. Misiunea companiei se concentrează pe îmbunătățirea vieții pacienților cu boli cronice din întreaga lume și are aproximativ 8.700 de angajați în aproape 40 de țări.

Sursă: 360medical.ro

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor