Featured Video Play Icon

Garda Forestiera Ploiesti a organizat o noua acțiune de sanctionare a persoanelor care hrănesc urșii pe Transfăgărășan. Sase amenzi au fost date, in total. Autoriatile fac un apel către oameni să nu hrănească animalele sălbatice.

Recent, s-a desfășurat o acțiune de control pe Transfăgărășan, pe partea drumului care aparține de județul Argeș. Acțiunea a fost inițiată de Garda Forestieră Ploiești și a beneficiat de participarea reprezentanților Ocolului Silvic Vidraru care gestionează fondurile de vânătoare din zonă, precum și a agenților Secției de Poliție Albeștii de Argeș. Au fost date 6 amenzi în valoare de 1.500 de lei fiecare, pentru hrănirea nepermisă a urșilor.  

În perioada următoare, vor fi organizate alte astfel de controale, inclusiv pe raza altor județe. Autoritățile fac un apel către oameni să nu hrănească animalele sălbatice. Hrănirea urșilor îi învață pe aceștia, de exemplu, să asocieze prezența umană cu surse de hrană, ceea ce duce la pierderea instinctului lor natural de a căuta hrană în sălbăticie. Acest comportament periculos poate transforma urșii în animale agresive.

By Costin