logo
RNTV Live

Turismul viticol prahovean ia avânt nemaipomenit!Vezi cum! / VIDEO

Mihai Constantinescu

Turismul viticol prahovean ia avânt nemaipomenit!Vezi cum!

Consiliul Județean Prahova a aprobat înființarea unei noi Asociații de Dezvoltare Intercomunitară. Este vorba despre ADI ”Ținutul Vinului”. Din asociaţie fac parte  aproximativ 20 de localități prahovene. Ideea înființării acestei asociații este de a atrage fonduri europene pentru a dezvolta turismul viticol prahovean.

Turismul viticol în podgoriile autohtone prahovene, o noţiune până nu de mult străină pentru români, începe să devină o alternativă a vacanţelor târzii de toamnă.  Astfel, cramele, conacele și  bisericile din zonă, concentrate pe distanţa a doar 60 de kilometri de drum printre vii, reprezintă în ultima perioadă pentru mulți turiști o adevătă oază de relaxare.

Autoritățile prahovene speră ca această zonă să fie dezvoltată și pe viitor cu fonduri europene.

Turismul viticol prahovean ia avânt-Drumul lui Bahus

 Potrivit  Hotărârii de Consiliu Județean, prin constituirea “Asociației pentru Dezvoltare lntercomunitară Ținutul Vinului “, asociații urmăresc implementarea proiectului Drumul lui Bahus pe raza de competență a unităților administrativ-teritoriale cuprinse în Strategia de Dezvoltare Durabilă a județului. Interesul comun care stă la baza constituirii Asociatiei este interesul general al locuitorilor de pe raza unităților administrativ-teritoriale membre, pentru îmbunătățirea calității vieții locuitorilor din județul Prahova, atingerea și respectarea standardelor europene privind protecția mediului, a dezvoltării economice, precum și creșterea capacității de atragere a fondurilor pentru finanțarea investițiilor necesare în dezvoltarea durabila în ADI ”Ținutul Vinului”.

Ioana Neagu, primarul comunei Valea Călugărească, una dintre localitățile care fac parte din acest proiect,  speră ca odată lansată Asociația să poată să primească fonduri pentru devoltarea infrastructurii de drum viticol care face legătura cu alte localități, să amenajeze piste de biciclete

Totodată, primarul speră să obțină fonduri și pentru dezvoltarea unor nou pensiuni turistice, astfel încât Valea Călugărească să devină un punct de atracție pentru viitorii investitori.

Prahova nu este la primul proiect de acest gen. În 2011, conducerea de la acea vreme a Consiliului Județean a demarat Programul “Drumul Vinului”. A avut ca scop promovarea turismului rural și a vinurilor produse in zonele viticole renumite ale județului.

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/se-demareaza-control-al…/

Pentriu mai multe ştiri, vizitaţi site-ul republikanews.ro

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor