logo
RNTV Live

TRUFANDALE CU PREȚ DE CARNE/VIDEO

Georgescu Cristi

Pieţele din toată ţara sunt pline de trufandale, dar prețurile exorbitante îi țin departe pe clienți. Salata, ridichiile, ceapa verde sau spanacul au devenit un lux. Urzicile, de pildă, ajung să coste și 30 lei pe kilogram.

Preparatele culinare de sezon cu cheltuiala se tin. Au aflat-o cumparatorii, odata ce au ajuns in fata tarabelor de la piata! Un singur kilogram de urzici ajunge să coste până la 30 de lei la Halele Centrale din Ploiești. E drept că aceste zarzavaturi sunt considerate trufandale.

Sunt mulți clienți care spun că prețul urzicilor e puțin cam mare, dar comercianții au și o explicație.

În anumite cazuri doar o punguță de urzici costă 7 lei, dar în aceste cazuri comercianții explica faptul ca aleg frunzele pentru a fi gata de preparat.

Și o legătură de leurdă costă 2 lei, însă pentru a putea pregăti câteva porții ai nevoie de aproximativ 10 astfel de legături

Și prețul pe kilogram al spanacului, spre exemplu, ajunge până la 10 lei, iar usturoiul este vandut cu 15 lei. Când vine vorba de preț sunt și cumpărători care spun că astfel de preparate se mănâncă într-o anumită perioadă a anului, iar pentru a-și face poftă scot din buzunare banii necesari.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor