logo
RNTV Live

Tricolorul LMV Ploiești – Arcada Galați, clouul etapei a XIV-a!

tricolorul lmv
Cristian Anghelescu

Tricolorul LMV Ploiești – Arcada Galați, clouul etapei a XIV-a!

Sâmbătă, de la ora 15:30, la Sala Sporturilor “Olimpia” din Ploiești va avea loc un test important pentru configurarea imediată a podiumului Diviziei A1 de volei masculin.

Se vor întâlni Tricolorul LMV și Arcada Galați, marinarii de apă dulce având obiectiv câștigarea campionatului, la fel ca și echipa ploieșteană.

După ce în tur, într-o zi de 18 octombrie 2017, a reușit să se impună chiar la malul Dunării, 3-2 (17-25, 25-15, 25-17, 23-25, 15-10), echipa antrenată de Sergiu Stancu și Mădălin Marinescu va încerca să reediteze performanța în fața propriilor spectatori. Și astfel, să se distanțeze în clasament de acest adversar, la acest moment echipele aflându-se la egalitate de puncte, 33, Tricolorul fiind pe locul secund grație unui singur set în plus câștigat!

Victoria, singurul deziderat pentru Tricolorul LMV

Antrenorul principal al ploieștenilor, Sergiu Stancu, consideră meciul cu Arcada drept unul important, dar nu decisiv.

“După aproape două săptămâni de antrenamente și două meciuri de pregătire cu Steaua pot să afirm că echipa pe care o conduc este pregătită pentru derbiul de sâmbătă! Nu trebuie să punem presiune mai mare decât cea resimțită de toți cei care-și doresc victoria noastră, cel mai mult pe voleibaliști! Ei sunt cei mai în măsură să arate gradul de implicare vizavi de acest meci! Și nu numai, pentru că urmează multe altele în care se pot întâmpla destule! Vreau să cred că experiența sportivilor de la Tricolorul va fi demonstrată exact în momentele cheie, iar unul dintre acestea este chiar sâmbătă, în fața gălățenilor! Doar ei știu cel mai bine cum să se pregătească și cum să învingă adversarul, repet, nu este necesară nicio presiune suplimentară” a subliniat coach-ul Tricolorului.

Acesta a mai adăugat că, din fericire, tot lotul este valid și că Olteanu&Co. abia așteaptă întâlnirea cu fanii din urbe ai sportului cu mingea la fileu.

“Meciul cu gălățenii nu va fi deloc simplu! Poate fi câștigat doar cu multă muncă, patimă și ardoare! Din fericire avem tot lotul valid, inclusiv Cristi Bartha, cel care se accidentase la ultima reprezentație din 2017 și ne dăduse emoții. Aștept ca sala să se umple, de la meci la meci, îi asigurăm pe fani că vom face totul pentru a-i mulțumi! De câte ori sala a fost aproape plină, de atâtea ori sportivii au jucat la capacitate maximă! Altfel te mobilizezi când mii de oameni te aplaudă și te încurajează! Ori, publicul de la Ploiești este unul special care merită să trăiască pe viu succesele unei trupe care vrea să le ofere satisfacție! Eu zic că, împreună, putem să arătăm putere și constanță” a conchis Sergiu Stancu.

 

Totul despre adversar

Echipa vizitatoare a egalat Tricolorul la puncte după ce sâmbătă, 6 ianuarie 2018, în meci restant, a dispus în minimum de seturi de CSS 2 CNE Baia Mare, în cadrul primului meci oficial al anului 2018. Pentru gălățeni au punctat Suljagic 16 puncte), Zahar (15), Bala (10), Ferreira Rangel (8), Cristudor (5) Filippov și Despotovski (câte un punct).

După joc, în prima zi a săptămânii curente, oficialii echipei de la malul Dunării au perfectat două transferuri de calibru. Astfel, până la terminarea campionatului și funcție de rezultatele Arcadei, au fost înregimentați libero-ul Adrian Feher (ultima dată la VM Zalău, fost component al campionilor de la Petrom Ploiești în perioada ) și lituanianul Arvydas Miseikis (trăgător, ultima dată la francezii de la Rennes Volley 35, fost component al campionilor de la Tomis Constanța în perioada 2008-2011).

Cina va arbitra și superviza

Importantul test de sâmbătă a fost încredințat unui cuplu omogen de arbitri din Ardeal, mai precis Tudor Pop și Cristian Șanta (ambii din Cluj-Napoca).

Ei vor fi supervizați de către bucureșteanul Angheluș Cotoanță, observator în cadrul federației de profil.

Meciurile etapei a XIV-a a Diviziei A1

Prima etapă din noul an debutează mâine seară, de la ora 17:30. Meciul dintre Dinamo București și SCM “U” Craiova va putea fi urmărit la postul de televiziune Digisport.

Celelalte partide ale rundei sunt programate o zi mai târziu, după următorul program:

CS “U” Cluj – CS Unirea Dej;  ora 12:00

CSS 2 CNE UKRO Baia Mare – CSM București;  ora 12:30

LMV Tricolorul Ploiești – CS Arcada Galați; ora 15:30, Digisport

CSU “UV” Timișoara – ACS Volei Municipal Zalău; ora 17:00

CS Știinta Explorări Baia Mare – CSA Steaua București; ora 18:00

sursa: tricolorullmvploiesti

 

 

 

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor