logo
RNTV Live

“Tricolorii” Ploieștiului au defilat sub Pietricica!

11111
Cristian Anghelescu

În cadrul celei de-a doua etape a Diviziei A1 la volei masculin, formația ploieșteană Tricolorul LMV Ploieşti a evoluat în deplasare, la Piatra Neamț, pe terenul echipei VCM LPS din localitate.

Într-o sală de circa 3000 de locuri, alta decât Polivalenta de 5000 – situată în același perimetru, la margine de oraș – doar 40-50 de spectatori au asistat la partida mai sus prezentată. Chiar și așa, cu cinci fani extrem de bine dotați cu accesorii care au făcut gălăgie, echipele au părut conectate la tensiunea jocului, dovada cea mai clară fiind ecartul existent în primul set, nicio echipă nereușind să se desprindă la mai mult de două puncte până la 15. Apoi, soarta meciului a fost cruntă pentru echipa gazdă…

Prima care a rupt echilibrul a fost Tricolorul, cu 6-8 la primul time-out tehnic, apoi gazdele au întors la 10-8 printr-un parțial de 4-0! Din acel moment, proieștenii au arătat o altfel de abordare a jocului și au întors scorul până la 12-16! S-a făcut și 14-19 iar tehnicianul gazdelor a cerut timp de odihnă. Inutil, de vreme ce oaspeții și-au continuat pasul de defilare ajungându-se la 15-21 și, finalmente, la 16-25, scorul primului set!

Cel de-al doilea a început la fel de echilibrat ca și primul, elevii lui Sergiu Stancu apăsând pedala la 4-5 și terminând prima parte a setului la trei puncte avantaj, 5-8. Apoi, variind schemele de joc și blocând la fileu tot mai multe atacuri ale gazdelor, aceștia au mărit diferența până la 10-16! Diferența fiind, totuși, prea mare pentru eventuale surprize, Ghimeș&Co. nu au putut rata ocazia de a închide setul cât au putut de repede, atacurile lui Centelles și Carrasco îngropând mingile în parchetul gazdelor de destule ori! Scorul setului secund a fost 18-25!

Cel de-al treilea set s-a dovedit a fi și ultimul! Într-o adevărată demonstrație de forță, predând filozofia voleiului la fiecare acțiune – de atac sau apărare – ploieștenii s-au distrat cât au putut de bine terminând prima parte a actului al treilea la patru puncte diferență, 4-8! Nimeni nu a dat nicio șansă elevilor lui Nicu Buruș, “pietrenii” săi fiind departe de jocul care să le permită, măcar, adjudecarea vreunui set! La cel de-al doilea time-out tehnic scorul a fost 11-16 iar finalul a avut deja-vu ca în setul al doilea: 18-25!

Scorul meciului putea fi și mai drastic, punctele acumulate în cele trei seturi de către gazde fiind singura hibă a “tricolorilor”, destul de puțin concentrați la executarea serviciului, mai ales în primul set!

Sub privirile preşedintelui Federaţiei Române de Volei, bucureșteanul Gheorghe Vișan – prezent la meci în calitate de observator! – brigada arbitrilor nu a “suflat”, personal neînregistrând nicio greșeală a acesteia pe parcursul celor trei seturi! Mai rar!

Casetă

VCM LPS Piatra Neamț – Tricolorul LMV Ploiești 0-3 (16-25, 18-25, 18-25)

VCM LPS Piatra Neamț: Stoenete, Shimanski, Dragomir, Răileanu, Veber, Leza (cpt), Ursache (libero). Au mai jucat: Borcoș, Boiko, Iosif, Florea. Antrenor: Nicolae Buruș.

Tricolorul LMV Ploiești: Skundrik (libero), Ferreira, Centelles, Riabukha, Carrasco, Voinea. Am mai evoluat: Milivojevic, Ghimeș (cpt), Grigoraș, Aleksic, Farcaș, Zhylinski. Antrenor: Sergiu Stancu.

Au arbitrat: Florin Dimachi şi George Grădinaru (ambii din Galați)

Observator: Gheorghe Vişan (București)

Ieri, în primul meci al etapei, Ştiinţa Explorări Baia Mare – Volei Municipal Zalău 2-3 (-21, -19, 18, 16, -11).

Astăzi se mai joacă următoarele meciuri:

CSM Bucureşti – CS Unirea Dej

Ştiinţa Bacău – Steaua Bucureşti

SCM U Craiova – Universitatea Cluj

Volei Club Caransebeş – Arcada Galaţi

 

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor