logo
RNTV Live

„Trenul-fantomă” al lui Putin: dezvăluiri uluitoare

image
Ștefan Petre

Presa internațională scrie că Vladimir Putin, președintele Rusiei, ar călători cu tren special, blindat și cu orar secret, deoarece nu vrea să folosească avioane care pot fi monitorizate cu dispozitivele de urmărire a zborurilor.

Această informație a fost transmisă de către un fost ofițer federal, acum dezertor (a fugit în octombrie, în timpul unei vizite în Kazahstan), dar care a lucrat cu serviciul de securitate al liderului rus. Este vorba despre Gleb Karakulov, care a lucrat 13 ani pentru Putin, pentru a-i cripta informațiile, și ar fi călătorit de peste 180 de ori în străinătate cu președintele de la Moscova.

Potrivit Dossier Center, un grup de investigație din Londra finanțat de opozantul rus Mihail Hodorkovski, Gleb Karakulov, fost căpitan în cadrul Direcției de comunicații prezidențiale a Serviciului Federal de Gardă al Rusiei, susține că trenul este conceput în mod special pentru a părea „un tren obișnuit”.  Mai mult, locuințele liderului rus ar fi conectate la gări secrete, inclusiv reședința lui Putin din Valdai.

„La fel ca toate celelalte trenuri ale Căilor Ferate Ruse, este gri cu o dungă roșie”, spune Karakulov.

Întrebat de ce îl folosește președintele, Karakulov răspunde:

„Pentru că este mai puțin vizibil. Avioanele apar pe anumite servicii. În timp ce un tren, câte trenuri din acestea gri sunt?”

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor