logo
RNTV Live

Trei traficanți de droguri din Galați, arestați preventiv – ce au putut să afle polițiștii la percheziții / VIDEO

droguri-fenomen-cocaina-heroina-dependenta-diicot-traficanti-640×400
Ștefan Petre

La data de 27 noiembrie 2023, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Galați – Serviciul Antidrog, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Galați, au prins în flagrant delict doi bărbați, de 28 și 30 de ani, cu domiciliul în Galați, în timp ce comercializau 100 de grame de droguri de mare risc, respectiv 4 – CMC, în municipiul lor de proveniență.

Ulterior, au fost efectuate 10 percheziții domiciliare în locuințele bărbaților, precum și la alte persoane implicate în activitatea infracțională. În urma perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate 30 de grame de canabis și aproximativ un kilogram de droguri de mare risc, respectiv 4-CMC.

Din anchetă a rezultat că, în perioada septembrie – noiembrie 2023, cei în cauză ar fi desfășurat activități ilicite, procurând, deținând, depozitând, transportând, distribuind și vânzând peste 1 kilogram de cristal (3 – CMC și 4-CMC, droguri de mare risc) către consumatori din județul Galați. În plus, în luna noiembrie 2023, aceștia ar fi fost implicați în achiziționarea, deținerea, depozitarea, transportul, distribuția și vânzarea a aproximativ 50 de grame de substanță psihoactivă (2-MMC) – din clasa cathinonelor sintetice.

Tot la data de 27 noiembrie a.c., 6 persoane au fost aduse la sediul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Galați pentru audieri, unde s-a dispus reținerea celor doi bărbați, de 28 și 30 de ani, precum și a unui al treilea bărbat, de 30 de ani, pentru trafic de droguri de mare risc, în formă continuată.

Cei 3 au fost plasați în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Galați, iar în cursul zilei de ieri, 28 noiembrie, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Galați a decis arestarea preventivă a acestora pentru 30 de zile.

Doi dintre suspecți, rude, erau sub control judiciar la momentul prinderii în flagrant delict, fiind deja trimiși în judecată în anul 2021 pentru fapte similare, conform procurorilor D.I.I.C.O.T.- Serviciul Teritorial Galați, într-un proces aflat în stadiul cercetării judecătorești.

Suportul de specialitate în cadrul acțiunii a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din Inspectoratul General al Poliției Române.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Galați și a jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Galați.

IGPR menționează că, pe durata întregului proces penal, persoanele implicate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale stipulate de Codul de Procedură Penală și sunt prezumate nevinovate până la dovedirea contrară.

Sursă: IGPR

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestiromsilvaspalatoria-haroldrompetromparc industrialCabinet veterinareko-angajeazaekond-angajeazasponsor