logo
RNTV Live

Trei puncte și atât…

gol rosiori
Cristian Anghelescu

Trei puncte și atât…

Sporting Roşiorii de Vede, gazda meciului de azi cu Petrolul, s-a impus în prima etapă, la Chiajna, 3-1, în dauna satelitului primei echipe ilfovene. Iar astăzi evoluează în fața propriilor suporteri având un adversar considerat apriori mai valoros, Petrolul Ploiești.

Toată această săptămână, într-un spirit deosebit de fair-play, oficialii echipei gazdă au lăudat permanent echipa ploieșteană. Dar au avertizat că totul va fi decis în cele 90 de minute de joc, elevii lui Cristian Negru fiind recunoscuți pentru ambiția lor. Cu atât mai mult cu cât la Roșiorii de Vede se deplasa o trupă mai valoroasă, care țintea promovarea!

Situată chiar vizavi de cimitir, arena teleormăneană nu a primit finanțare de la “împărăție”, așa cum s-a întâmplat la Alexandria sau Turnu. Iar lumea este complet dezamăgită!

“Niciodată noi, cei din Roșiorii de Vede, nu o să avem ceva frumos, decent, în niciun domeniu! Premianții sunt doar unde vor guvernanții ăștia, la Alexandria și Turnu Măgurele” spunea cu obidă un spectator din tribuna gazdelor.

Meciul proriu-zis

Meciul a debutat cu “ingrediente” de miez de vară: 34 de grade, un aer irespirabil dar și… multă ambiție! Plus presiunea iminentă venită din cele două tribune, una, pe soare, a “lupilor”, cealaltă a “roșiorilor”.

Fără Cl. Tudor și Chiriță, primul ușor accidentat, celălalt rămas la Ploiești din rațiuni tactice, Petrolul a început în forță. “Lupii” au deschis scorul după numai 8 minute printr-un penalti transformat de către Arnăutu: 0-1!

Faza, una frumoasă, l-a avut în prim plan pe Saim, pătrunderea acestuia fiind oprită neregulamentar de portarul Bușcă. Iar centralul Comănescu a arătat, fără să ezite, punctul cu var.

După alte zece minute, din unghi de 45 de grade, Antoche a șutat la colțul scurt dar reflexul lui Bușcă a fost eficient. Din cornerul executat de Puchea, același Antoche a trimis mingea cu capul, puțin peste poartă!

În minutul 34, din poziție centrală, Prunescu a ratat incredibil, portarul gazdelor făcând o altă minune!

În penultimul minut al reprizei, Saim a alunecat în dreptul punctului cu var iar voleul de 0-2 a fost ratat!

Depășită la toate capitolele, echipa gazdă a terminat repriza fără să-și creeze nicio ocazie mare de gol!

Ocazii puține în mitanul secund 

Debutul mitanului secund s-a produs cu rumoare în tribuna gazdelor. Cel mai bun jucător al gazdelor, portarul Bușcă, a fost înlocuit cu tânărul Angeru. Schimbarea a fost făcută strict din rațiuni legate de folosirea juniorului.

Petrolul a continuat să preseze în jumătatea gazdelor iar Arnăutu și Saim, în aceeași fază (60), s-au întrecut în ratări!

Cu cinci minute înainte de final, Jean Prunescu, intercalat din nou în atac, a șutat plasat dat balonul a lovit butul drept!

În ultimul minut al prelungirilor, Ciocîlteu, singur cu portarul la 9 metri, a șutat mingea fără vlagă prilejuindu-i acestuia un reflex uluitor!

Petrolul a câștigat partida dar nu a reușit să facă și spectacolul dorit de fani. Chiar dacă, practic, s-a jucat la o singură poartă, astfel de meciuri pot fi ratate din jumătăți de fază, pe final. Iar elevii lui Tavi Grigore au trăit periculos!

  • La meciul de la Roșiorii de Vede a fost prezent și Mădălin Mihailovici, reprezentantul la vârf al Veolia. Acesta a ajuns în orașul teleormănean cu jumătate de oră înainte de debutul jocului fiind însoțit de mai mulți parteneri de afaceri.

  • Peluza rezervată oaspeților a fost pe jumătate plină, adică mai mult de 200 de fani ai Petrolului. “Topiți” de căldură, aceștia au fredonat cântece pentru susținerea echipei doar până la pauză. Apoi, după aproape 30 de minute de pauză, au reluat încurajările!

Casetă

CS Sporting Roşiori 2008 – FC Petrolul Ploiești 0-1 (0-1)

Stadion: „Municipal” Roşiorii de Vede. Spectatori: circa 2500. Marcatori: Arnăutu (8, penalti)

CS Sporting Roșiori: Bușcă (cpt) (46 Angeru) – Fieraru (46 M. David), Ivănică (65 Raț), Pâslaru, Urîtu – Bogdanovici, Ivănică – I. David, Cercel (76 Velică), Brânceanu – Lătea. Antrenor: Cristian Negru.

Petrolul Ploiești: Bolboașă – Catană, Prunescu (cpt), Frâncu, Velisar – Antoche – Lambru (50 Olaru), Chindriș (83 Ciocîlteu), Puchea (65 N. Popescu), Saim – Arnăutu (71 Păun). Antrenor: Octavian Grigore.

Cartonașe galbene: Bogdanovici (28), Cercel (74), Brânceanu (90+2)/ Arnăutu (49), N. Popescu (68), Saim (78), Catană (85), Antoche (88)

Au arbitrat: Adrian Comănescu – Alexandru Mihăilă (ambii din Râmnicu Vâlcea) și Marian Truţă (Băbeni – Vâlcea).

Observatori: Florin Ungureanu (Bacău) și Florin Nicolaescu (Slatina)

 

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor