Protestul transportatorilor și fermierilor amenință să scape de sub control. Participanții au reușit să spargă filtrele poliției de pe Centura Capitalei și încearcă să ajungă la sediul Guvernului

Protestul transportatorilor și al fermierilor riscă să scape de sub control.” Transportatorii și fermierii au ignorat interdicția de a intra în București, părăsind șoseaua de centură și împingând polițiștii din calea lor.

Manifestanții au strigat: „Revoluție! Hai! Înainte! Au spart barajul aici! Haideți! Bine băieții, bine!”

În Chiajna, aceștia au fost opriți de zeci de polițiști și de trupele speciale de jandarmi, care au blocat drumul în două zone cu mai multe autospeciale. Protestatarii au declarat că doresc să ajungă în fața Guvernului pentru a-și exprima nemulțumirile.

Unul dintre protestatari a spus: „Cine sunteți voi, mă! Ați blocat drumul, de ce ați blocat drumul, mă! Cum adică, adică de ce? Așa vorbesc eu! E ilegal să vorbesc? E ilegal să spun ce cred?”

Negociatorul a răspuns: „Dumneavoastră, cu utilaje mari, ați blocat tot traficul în București. Lucru care este…”

Protestatarul a replicat: „N-am blocat, domnul meu, în București. Ați blocat!”

La Piața Victoriei, au fost montate garduri de protecție în mod preventiv încă de dimineață. Aceasta a fost a doua zi în care TIR-urile au blocat centura Capitalei, generând tensiuni și între protestatari. Unii au fost acuzați de delăsare.

Un protestatar a afirmat: „A participat șeful meu, ieri.

Altul a replicat: „Dacă șeful lui era român, participa și astăzi și încă o zi și încă o lună până se rezolva ceva!”

Asemenea zilei precedente, mulți șoferi au venit din alte orașe spre București. Doar din Buzău, zeci de TIR-uri și tractoare au pornit spre Capitală.

Un reporter a întrebat: „Până unde sunteți dispuși să mergeți cu acest protest?”

Un protestatar a răspuns: „Până la Parlament, până rezolvăm.”

Convoiul de la Bacău, plecat de la Bacău, aproape a intrat în Căldărășanca, spre București. În Cluj, transportatorii au blocat un drum național cu 150 de TIR-uri.

Protestatarii cer Executivului tarife mai mici la RCA și controale mai rapide la vămi. Ei doresc, de asemenea, ca statul să le restituie acciza pe care o plătesc pentru motorină. O delegație a transportatorilor a ajuns de dimineață la Guvern.

Surse indică faptul că premierul și-a trimis consilierii la negocierile cu operatorii din transporturi. La discuțiile de la Guvern a fost prezent și ministrul Agriculturii, iar discuțiile vor fi reluate săptămâna viitoare. Transportatorii prezenți la discuții susțin că nu sunt implicați în proteste.

Un protestatar a întrebat: „Ce facem, domnule ministru? Ne-ați acuzat, ieri, că suntem un miting făcut de către un partid! Spuneți, colegii de aici? Sunteți de la un partid politic?”

Un alt protestatar a negat: „Nu, nu avem treabă cu politicul! Sunteți de la un partid politic?”

Protestatarul a subliniat: „Suntem doar români! Supărați.”

Proteste de amploare sunt așteptate și în zilele următoare.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *