logo
RNTV Live

TRANSFER BLOCAT DE PREFECTURĂ

Dumitrescu Vlad

Transferul Parcului Municipal Vest din patrimoniul Ploieștiului în cel al Consiliului Județean Prahova a fost blocat de către Prefectura Prahova. Asta pentru că reprezentanții guvernului în teritoriu susțin că au fost identificate mai multe aspecte de nelegalitate în cadrul Hotărârii de Consiliu Local prin care a fost aprobată cedarea spațiului de agrement.

Hotărârea emisă de Consiliul Local Ploiești în urmă cu câteva zile, prin care a fost aprobată cedarea Parcului Municipal Vest către Consiliul Județean Prahova a fost declarată ca fiind nelegală de către Prefectură.

In acest context, legislativul ploieștean are la dispoziție aproximativ jumătate de an pentru o decizie privind revocarea hotărârii sau modificarea ei.   

Primarul Andrei Volosevici nu a dorit să comenteze acest subiect, singura reacție a instituției pe care o conduce fiind legată de emiterea unui comunicat de presă.

”Primăria Municipiului Ploiești informează că Instituția Prefectului Prahova a solicitat revocarea  HCL 94/10.03.2023 privind trecerea Parcului Municipal Vest din domeniul municipiului Ploiești în domeniul public al județului Prahova Instituția Prefectului Prahova solicită reanalizarea și revocarea acesteia, în caz contrar, hotărârea va fi atacată la instanța de contencios administrativ, solicitându-se anularea acesteia”.

În ceea ce-i privește pe inițiatorii proiectului, consilierii locali PNL au susținut că așteaptă să li comunice oficial actul emis de Prefectura Prahova și că vor prezenta în cel mai scurt timp un punct de vedere.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor