logo
RNTV Live

Tramvaiele noi, un vis frumos pentru ploieșteni/ VIDEO

Mihai Constantinescu

Tramvaiele noi, un vis frumos pentru ploieșteni.

Autoritățile locale încă speră ca la Ploiești să ajungă cele 20 de tramvaie noi. Ar fi trebuit să fie achiziționate cu fonduri europene. Potrivit directorului TCE, Alexandri Nicolae, în prezent există discuții cu reprezentanții Ministerului Dezvoltări astfel încât achiziționare acestor tramvaie să fie făcută prin PLANUL NAȚIONAL DE REDRESARE ȘI REZILIENȚĂ.

Tramvaiele noi, un vis frumos pentru ploieșteni

Ploieștiul riscă să nu mai primească de la Ministerul Dezvoltării cele 20 de tramvaie noi. Acestea ar fi trebuit să fie achiziționate cu fonduri europene. Motivul este acela că perioada în care a fost desemnat un câștigător în urma licitaţiei ţinută de Ministerul Dezvoltării a durat foarte mult timp’ Livrarea lor nu se mai poate face înainte de termenul limită al proiectului.

În acest context, autoritățile locale speră ca în urma discuțiilor cu Ministerul Dezvoltării achiziționarea acestor tramvaie să fie inclusă pe PNRR.

Proiectul a fost lansat în 2019. Viza îmbunătățirea transportului public în municipiul Ploiești, prin achiziționarea a 20 tramvaie noi. Acestea ar fi circulat pe rutele 101 Ploiești, care leagă Gara de Sud cu centrul orașului, iar apoi cu cartierele de locuințe din nord si cu Spitalul Județean, respectiv ruta 102 Ploiești, care leagă Gara de Vest cu Spitalul Județean, deservind si principalele cartiere de locuințe ale orașului, aflate între aceste două obiective.

Valoarea totală a proiectului este de 191.212.879 lei. Valoarea eligibilă nerambursabilă FEDR era de 136.690.947,15 lei. Valoareare eligibilă nerambursabilă de la buget de stat era de 20.812.074,27 lei.

Mai multe știri pe republikanews.ro

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor