logo
RNTV Live

Tramvaie noi achiziționate de Ministerul Dezvoltării ar putea ajunge în Ploiești/ VIDEO

Mihai Constantinescu

Tramvaie noi achiziționate de Ministerul Dezvoltării ar putea ajunge în Ploiești

20 de tramvaie noi achiziționate de Ministerul Dezvoltării ar putea ajunge în vara anului viitor la Ploiești. Potrivit directorului SC. Transport Călători Express, Alexandri Nicolae, Curtea de Apel București a respins contestația la licitație făcută de Bozankaya A.Ş. din Turcia prin care a fost desemnat câștigător firma Pesa. Astfel, cei de la Pesa pot începe producția de tramvaie pentru a fi livrate în România.

Ploieștenii vor circula începând  cu a doua jumătate a anului viitor cu primele tramvaie noi. aAcestea sunt achiziționate de Ministerul Dezvoltării.  Potrivit conducerii TCE Ploiești, Curtea de Apel București a respins contestația la licitație formulată de Bozankaya A.Ş. din Turcia prin care a fost desemnat câștigător firma Pesa.

Tramvaie noi achiziționate de Ministerul Dezvoltării ar putea ajunge în Ploiești

La Ploiești ar trebui să ajungă 20 de tramvaie noi. Pesa va avea o misiune dificilă în ceea ce privește producția acestor mijloace de transport.

Tramvaiele care ar urma să ajungă la Ploiești sunt special concepute astfel încât să poată circula pe infrastructura TCE

Proiectul, lansat în 2019, vizează îmbunătățirea transportului public în municipiul Ploiești, prin achiziționarea a 20 tramvaie noi. Vor circula pe rutele 101 Ploiești, în lungime de 13,0 km, care leagă Gara de Sud cu centrul orașului, iar apoi cu cartierele de locuințe din nord si cu Spitalul Județean, respectiv ruta 102 Ploiești, în lungime de 10,8 km care leagă Gara de Vest cu Spitalul Județean, deservind si principalele cartiere de locuințe ale orașului, aflate între aceste două obiective.

Valoarea totală a proiectului, conform documentației postate pe site-ul Ministerului Dezvoltării, este de 191.212.879 lei. Din suma, valoarea eligibilă nerambursabilă FEDR este de 136.690.947,15 lei. Valoare eligibilă nerambursabilă de la buget de stat este de 20.812.074,27 lei.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor