logo
RNTV Live

Traian Băsescu: „Foarte probabil, voi candida la alegerile parlamentare”

basescu
rnews

Fostul președinte Traian Băsescu a declarat, la un post central de televiziune, că o candidatură a sa la alegerile parlamentare din acest an este „foarte probabilă”, dar a menționat că mai așteaptă rezultatul unui studiu sociologic pentru a lua o decizie. „Eu vad discuțiile în organizații, foarte probabil voi candida, ceea ce nu înseamnă că înainte de a anunța public candidatura și oficial nu se va termina studiul sociologic pe care îl avem în lucru, să văd dacă sunt util sau nu partidului. Partidul spune că aș fi util, dar eu vreau să mă conving și științific”, a precizat Băsescu. Acesta a adăugat că experiența pe care a acumulat-o poate fi utilă României nu numai prin crearea unui partid, dar și printr-o activitate politică oficială.

Întrebat referitor la percepția populației, care ar dori să vadă în politică oameni noi, Băsescu a dat un exemplu din partidul său. „La alegerile locale am ținut cont de această poveste cu oameni noi, am scos oameni noi în 90% din localitățile unde am avut candidați. Oamenii noi, deși unii aveau organizații destul de puternice, au luat unu și două procente. Până la urmă, românii se îndreaptă către oameni măcar relativ cunoscuți”, a spus Băsescu. Cât privește numărul de semnături strânse până acum de PMP, Băsescu a spus că vineri seara erau 221.000 de semnături valide și încă 100.000 la verificare.

În altă ordine de idei, președintele PMP a punctat că formațiunea politică este creștin-democrată, membră a PPE cu drepturi depline, deci partid de centru-dreapta.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor