logo
RNTV Live

Traficul de droguri de mare risc prinde tot mai mult teren în Buzău. Oamenii legii au intervenit/ VIDEO

Buzău
Erika Stoica

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Buzău au intervenit recent într-un caz de trafic de droguri de mare risc, dispunând reținerea a cinci inculpați implicați în aceste activități ilicite.

Potrivit probatoriului administrat, în perioada cuprinsă între iulie 2023 și ianuarie 2024, cei în cauză au desfășurat activități ilegale de vânzare a drogurilor de mare risc, în special cristal, și a substanțelor psihoactive, precum 2MMC, în rândul consumatorilor din județul Buzău. Prețurile pentru aceste substanțe interzise au variat între 150 și 250 de lei per doză. Doi dintre inculpați au acționat predominant în zona unor cluburi și cazinouri din județ, desfășurând tranzacții în incinta sau în imediata apropiere a acestora.

În plus, în seara zilei de 17 februarie 2024, unul dintre inculpați a fost depistat în municipiul Buzău în timp ce deținea o cantitate de cristal (3-CMC, drog de mare risc) cu scopul evident al comercializării.

Ca urmare a perchezițiilor domiciliare efectuate în județele Buzău și Brăila, autoritățile au identificat și confiscat cantități semnificative de droguri de mare risc (cristal și comprimate cu substanța activă alprazolam), telefoane mobile și alte mijloace de probă.

În acest context, procurorii au propus instanței arestarea preventivă a inculpaților reținuți pentru o perioadă de 30 de zile, iar activitățile judiciare au fost realizate cu sprijinul polițiștilor Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Buzău, alături de polițiștii din cadrul BCCO Ploiești și SCCO Brăila, precum și de jandarmii din cadrul Inspectoratelor Județene de Jandarmi Buzău și Brăila. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din cadrul IGPR.

Pe durata procesului penal, inculpații beneficiază de toate drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de lege, inclusiv prezumția de nevinovăție.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor